Trump lubas ehitada müüri ... Coloradosse (2)

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump on teinud migrante tõkestava müüri ehitamisest Mehhiko piirile oma presidentuuri keskse teema, kuid eile lisandus sellele algatusele üllatav uus nüanss: müür Colorados.

Milles on probleem? Asi selles, et Colorado osariik paikneb üsna keset Ühendriike, kuigi selle suur lõunanaaber New Mexico piirneb tõepoolest Mehhikoga. 

«Teate, miks me võidame New Mexicos? Sest inimesed soovivad julgeolekut oma piirile,» ütles Trump Pittsburghis peetud kõnes. 

«Ja me ehitame müüri New Mexico piirile. Ja me ehitame müüri Colorados,» jätkas ta. «Me ehitame kauni müüri. Suure, mis tõepoolest toimib, nii et sa ei saa sellest üle ega saa selle alt.»

«Ja me ehitame müüri Texases. Ja me ei ehita müüri Kansases, kuid nad saavad kasu müüridest, mida me just mainisime,» lisas ta. 

Müüri rajamine lõunapiirile Mehhikoga oli Trumpi presidendivalimiste kampaania üks peateemasid 2016. aastal. 

Kuid kongress on keeldunud selle ehitamisele raha eraldamast. 

Sotsiaalmeedia kasutajad reageerisid Trumpi sõnadele hämmingu ja pilgetega. 

Demokraadist senaator Patrick Leahy postitas Twitterisse kaardi, mis näitab New Mexico ümber joonistatud uut rahvusvahelist piiri. Osariigi nime esimene osa on aga maha kriipsutatud, nii et alles on lihtsalt Mexico.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles