10 põhjust, miks silmade laserprotseduur võiks Sinu jaoks olla õige valik

Copy
Foto: Erik Mclean

Sa oled kaalunud, kas miinusprillidest ja kontaktläätsedest vabanemine laserkorrektsiooni abil võiks olla Sinu jaoks mõistlik lahendus? Juhtiv lasersilmakliinik Eestis, KSA Silmakeskus, toob välja populaarseimad põhjused, miks paljud miinusprillikandjad on otsustanud vabaneda prillide ja kontaktläätsede kandmisest ning sammud seadnud laserprotseduurile.

1. Sulle meeldib sportida ja pidev prillide-kontaktläätsede kandmine on seejuures tüütu, tihti ka ohtlik. Kontaktsete (poks jm võitluskunstid) või suure kukkumisvõimalusega (nt surf või motosport) spordialade puhul on prillide kandmine suisa ohtlik. Pärast laserprotseduuri võid Sa unustada suusarajal jäätunud prillid, võrkpallimängu käigus kaotatud kontaktläätse ja ujulas kogemata valesse riietusruumi mineku (uups!).

2. Su silmad ei kannata enam kontaktläätsede kandmist. Oled kaua kontaktläätsedega toime tulnud, aga nüüd on silmad hakanud streikima: on kuivad, punased ja läätsede kandmine on kriipivalt ebamugav. Paraku ei ole kontaktläätsed eluaegne lahendus, sobides keskmiselt 15 aasta jooksul. Ebamugavusaistingute eiramine võib viia tõsisemate haiguste ja infektsioonideni, mida saab laserprotseduuriga kenasti ennetada.

3. Sinu nägemine pole mõnes olukorras piisavalt terav. Sageli on laserkorrektsioonist abi, kui muret teeb kehv nägemisteravus autoroolis või raskendatud öine nägemine. Nendel puhkudel tasub tulla ja spetsialistidega mured ja lahendusvõimalused läbi arutada.

4. Sul on silmade pingutamisest peavalud. Paljudel prilli- või läätsekandjatel on tihti mureks see, et nägemisabivahendite kasutamisega kaasnevad silmade pingutamisest või nende kandmisega seotud ebamugavusest peavalud. Näiteks ei ole prillid sobiva tugevusega, mille tõttu peab silmi ebaloomulikult palju pingutama või suruvad prillid nina peale ning oimukohtadesse, mille tõttu on peavalud kerged tekkima.

5. Sa soovid pühenduda olulistele asjadele. Et luua selleks ruumi, tasub oma elust välja lülitada nii palju aja- ja tähelepanuröövleid kui võimalik. Laseprotseduuriga vabaned Sa pikaks ajaks, võimalik et igaveseks, alalistest muredest prillide soetamise ja kaotamise ning läätsede ostmise ja hooldamise pärast.

6. Sinu prillivaba välimus meeldib Sulle rohkem ja muudab Sind enesekindlamaks. On inimesi, kellele meeldib prille kanda - need on justkui moeaksessuaarid ja lähevad imagoga hästi kokku. Aga on ka neid, kellele ei meeldi oma välimus prillidega ning see omakorda tekitab ebakindlust. Laserprotseduuri läbides saavad aastaid prille kandnud inimesed justkui uue välimuse ja tihti ka kuhjaga enesekindlust juurde - välimuse juurest on üleöö kadunud see, mis varem häiris! 

7. Sinu nägemine on jäänud stabiilseks. Selleks, et laserprotseduuril oleks kestev mõju, soovitatakse seda eeskätt neile, kelle nägemisteravus pole viimase aasta jooksul muutunud. Ehk on Sul nüüd see võimalus?

8. Laserprotseduuriks on mõistlik aeg. Su prillid läksid katki või kadusid ning uusi ei tahaks tegema hakata. Või Sul on pikem töövaba periood, aega on. Tunne ära sobiv hetk ja haara võimalusest kinni!

9. Hakkad planeerima lapse saamist. Väikelapsed on võrratud, niisamuti ka nende maailma avastamine katsumise abil – ja ema-isa prillid on ju kõige lähem ese, millest haarata! Ilma prillideta saad lastega tegelemist mõnusamalt nautida, terav kullipilk on abiks ka sagedastel öistel ärkamistel. Kuna raseduse ja imetamise ajal laserprotseduure ei tehta, on hea ette mõelda.

10. Ees on ootamas pikem reis või puhkus. Kes ei tahaks puhata ja rännata murevabalt, eriti kui tee viib mõnda eksootilisse piirkonda. 

Kui leidsid siit loetelust põhjuseid, mis kehtivad ka Sinu kohta ja miinusprillidest vabanemine tundub õige valikuna, siis tule Flow 2.0 silmauuringule! Sind ootab ülipõhjalik silmauuring ja optometristi konsultatsioon, mille käigus anname vastuse, kas Sinu silmad on sobilikud Flow 2.0 laserprotseduuriks. Flow 2.0 laserprotseduur on puute- ja lõikevaba võimalus lühinägelikkusest vabastamiseks inimestele vanuses 18-45-eluaastat, kellel on kuni 9-dioptriline lühinägelikkus.

Oktoobri lõpuni saad Flow 2.0 silmauuringule registreerida 50% soodsama hinnaga. Registreeri uuringule SIIN.

Copy
Tagasi üles