16aastane neiu aitas kinni pidada noaga vehkinud purjus lätlase

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kolmapäeval pidas politsei Narvas kinni purjus lätlase, kes oli eelnevalt agressiivsushoos löönud üht meest ja ähvardas teda noaga. Kurjategija kinnipidamisel oli abiks alaealise tütarlapse telefonikõne.

Õhtul kella 21.15 paiku ähvardas joobes 50aastane Läti kodanik Peetri platsil Narva kesklinnas tundmatut meest noaga ja lõi teda. 16aastane neiu aitas agressiivse välismaalasele tabamisele kaasa, helistades häirekeskuse numbrile 112.

"Suur tänu helistajale, kes ei jäänud toimunut lihtsalt pealt vaatama ja andis sellest politseile teada,“ ütles Narva politseijaoskonna juhtivuurija Tatjana Press. „Situatsioonis, kus keegi vajab abi või olete tunnistajaks seaduserikkumisele, on kõige õigem helistada numbrile 112.“

Mõne minutiga kohale saabunud politseinikud pidasid kinni Läti kodanikust mehe ja toimetasid ta politseijaoskonda.

„Väljakutsed, mis on seotud relvaga ähvardamisega, olgu selleks õhkrelv, nuga või midagi muud, on politsei jaoks kõrgeima prioriteediga, sest sellises olukorras on kõige olulisem kiiresti tagada teiste inimeste turvalisus,“ selgitas politseikapten Tatjana Press.

Juhtumi asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi järgi. Praeguse info kohaselt lahkus kannatanu sündmuskohalt liinibussiga number 20. Politsei palub kannatanul tema isiku tuvastamiseks ja teistel pealtnägijatel võtta ühendust politseiga numbritel 53068031 või 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles