Eesti bridžikoondis teenis väikeriikide EMil kaheaastase pausi järel poodiumikoha

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eesti bridžikoondis, mille ridadesse kuulub Pärnu bridžiklubi mängija Olavi Oja, saavutas Serbias Novi Sadis väikeriikide EMil kolmanda koha.
Eesti bridžikoondis, mille ridadesse kuulub Pärnu bridžiklubi mängija Olavi Oja, saavutas Serbias Novi Sadis väikeriikide EMil kolmanda koha. Foto: European Bridge League

Eesti bridžikoondis, mille ridadesse kuulub Pärnu bridžiklubi mängija Olavi Oja, saavutas Serbias Novi Sadis väikeriikide EMil kolmanda koha.

Eesti esindus, kus peale Oja mängivad Jaanus Maripuu, Vassili Levenko ja Sven Sester, teenis 20 koondise konkurentsis 14 võitu ja viis kaotust.

Turniiri avapäeva järel seitsmendal kohal olnud Eesti koondis tõusis teise päeva lõpuks teiseks ja oli hõbedas kinni viimaselgi võistluspäeval, kuid kahes viimases voorus saadud kaotuste järel Guernsey ja Fääri saarte koondiselt langeti kolmandaks.

Eesti koondis korjas 240,09 punkti. Teise koha saavutanud Tšehhi koondise kontole kogunes 243,07 punkti. Väikeriikide Euroopa meistriks krooniti 262,83 punkti teeninud Rumeenia esindus.

Neljanda koha pälvis 236,82 kogunud Läti koondis.

Oja hinnangul läks Eesti koondise turniir igati korda, sest tiimid olid võrdsed, matšid lühikesed ja praktiliselt kõik võisid kõiki võita.

"Meiegi saime esimese, teise ja neljanda koha saanud meeskonna üle kindla võidu, kuid kaotasime näiteks ausaider Guernseyle," ütles Oja, kelle jutu järgi oli eestlaste mäng igati kvaliteetne. 

Turniiri suurimaks üllatuseks pidas ta Leedu esinduse kehva tulemust - kolme Poola profi ja Valgevene mängijaga tugevdatud tiimi võis pidada esikohasoosikuks, aga lõpuks saavutas Leedu tagasihoidliku 15. koha.

Pärnaka sõnutsi tegi Eesti koondis viimasel võistluspäeval unelmate alguse, loovutamata kolmele vastasele, kelle hulgas oli ka turniiri võitnud Rumeenia, ühtegi IMPi, kuid kahes viimases kohtumises sai õnn otsa ja neis tuli vastu võtta kaotus.

"Nendes matšides otsustas tulemuse paar jaotust - Guernsey pakkus meie vastu suure slämmi ja teises toas jäime meie väikesesse pidama; teises toas kontreerisid Levenko ja Sester vastaste väikese slämmi, mis välja tuli; ja mina kaotasin neli pada kontraga lepingu, mis oli võimalik õige sisseviskekaardiga välja mängida," ütles ta.

133 jaotust mänginud Levenko ja Sesteri butler (punktiarvestus keskmise tulemuse suhtes) oli 0,895 ja turniiri paremuselt seitsmes, Oja ja Maripuu oma 0,308, mis oli paremuselt 36. resultaat.

Meeskonnad mängisid ringsüsteemis seitsme jaotusega matše.

Eesti koondis võitis väikeriikide EMi 2015. aastal ja aasta hiljem lõpetati teisel kohal. Mullu ja tunamullu teenisid eestlased viienda koha.

Väikeriikide EMil osalevad riigid, mille alaliidu liikmeks on registreeritud kuni 500 mängijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles