Ameerikas «seenespioonidele» vahele jäänud väliseestlane leidis viisi, kuidas korilust seaduslikult harrastada

Elu24
Copy
Mai Meyers arreteerimise hetkel.
Mai Meyers arreteerimise hetkel. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Septembris avaldasime koomilise loo, kus Raplamaalt pärit Mai Meyers korjas Chicago lähistel metsatukas seeni, kui äkki ilmusid põõsast politseinikud ja korilus võttis kriminaalse pöörde. Meyers käis seenekohtu ees ja sai vastava karistuse ja tundub, et naise seene saaga on saanud õnneliku lõpu. 

Ameerikas elav Mai Meyers kirjutas toona värvikas ja pikas postituses Põhja-Ameerika eestlaste Facebooki grupis, kuidas ta läks sõpradega Chicago lähistele metsatukka pilvikuid ja riisikaid otsima.

Äkki ilmusid naise suureks üllatuseks põõsaste vahelt välja politseinikud, kes konfiskeerisid seened ja võtsid need endaga uurimiskeskusesse kaasa, et need hiljem metsa viia ja tagasi istutada.

Meyersi sõnul läks tal kohtus lõppkokkuvõttes hästi, ta sai kõige kergema karistuse ehk 75 dollarit (68 eurot) trahvi. 

Seenesaaga on saanud nüüd õnneliku lõpu. 

Meyersi sõnul on tema seenehaigus ravimatu ja ta otsustas selle leevenduseks seenefilmi vaatama minna, milleks oli imeilus ja hingepuututav «Fantastic Fungi.»

Foto: Mai Meyers/Erakogu

Seeneentusiasti sõnul oli seanssil kohal filmijärgseks seenemaailma diskussiooniks filmi režissöör Louis Swartzberg. 

«Kohal olid ka Chicago seenefännid, nendelt sain teada, et on olemas seeneklubi nimega Illinois Mycologists Association. Nad korraldavad loenguid, seeneuurimisretki ja seenepidusidki. Astusin kohe liikmeks,» räägib eestlanna.

Meyersi sõnul on seeneklubil olemas valitsuselt taotletud eriluba seente korjamiseks ja uurimiseks ning naine saab nüüd korilust viljeleda seaduslikult ja ta võttis koheselt osa järgmisel päeval aset leidnud seeneretkest. 

«Oli imeilus päev, 20 kraadi sooja ja leidsime suure hulga igasuguseid huvitavaid seeni: gurmeeseeni, raviseeni ja surmaseeni, mis said kõik tuvastatud seeneteadlaste poolt,» muljetab Meyers. 

Foto: Mai Meyers/Erakogu

Paadunud korilase sõnul õppis ta juba esimesel seeneretkel tohutult palju juurde ja omalt poolt pakkus ta välja, et õpetab teistele seeneklubi liikmetele hapendamist.

Meyersi sõnul soovib seeneklubi muuta seenekorjamise kõigile legaalseks ja nende advokaadid ja teadlased töötavad selle nimel. 

Meyers on siiralt õnnelik ja muljetab: «Ise ka ei usu, et saan jälle seenel käia! Elu on jälle ilus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles