Järvik: mina sain infot listeeriapuhangu kohta augustis (18)

Postimees
Copy
Maaeluminister Mart Järvik.
Maaeluminister Mart Järvik. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Maaeluminister Mart Järvik (EKRE) sai enda sõnul infot listeeriapuhangu kohta läbi ministeeriumi infosüsteemi augustis, kuigi saatis päringu listeeria kohta Veterinaar ja Toiduametile (VTA) juba juulis.

Mart Järvik (EKRE) väitis hiljuti avalikkusele, et ta kuulis M.V. Wooli kalatehase listeeriapuhangust esimest korda augustis, ETV saade «Pealtnägija» tõi aga välja, et minister Järviku jutus on tõsiseid vastuolusid: nimelt saatis minister juba juulis VTA-le koos oma nõunikega kirjutatud kirja, kus pärib muu hulgas aru, miks on M.V.Wooli tehase suhtes võetud kasutusele karmid listeeriavastased meetmed.

«Mina sain info süsteemist ehk ministeeriumi majast ja meie allasutusest VTAst kirja vastusena augustis ja ma ei ole eksinud, selle info ma nii ütlesin. Teadsin avalikkuse kaudu, et mingi probleem on, kirjutasin juulis küsimused ja vastus on saabunud 8. oktoobri seisuni, kuhu tõi VTA direktor välja kogu selle loo,» ütles Järvik ERRile. «Kuulsin avalikkuse käest, et mingi probleem on õhus, aga ei, meie maja ametnikud ei rääkinud sellest ega VTA. Nüüd tuleb VTA juhilt mulle regulaarselt igast juhtumist meili teade, sinnamaani ei tulnud,» lausus ta.

EKRE esimehe, siseminister Mart Helme sõnul Järvik ei valeta: «Minister Järvik ei ole saanud kogu aeg VTA-lt adekvaatset informatsiooni, VTA ei ole informeerinud ministrit nii, nagu allasutus peaks seda tegema, seetõttu on minister Järvik aeg-ajalt esitanud seisukohti, mis ei ole täie informatsiooniga varustatud.»

Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) lubas teemat Järvikuga arutada ning kommenteeris: «Loomulikult minister peab jääma ausaks, kui minister teadis mingit infot eelnevalt, ei saa ta öelda, et ta seda ei teadnud.»

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles