Ratas jätab endale uue ministrikandidaadi puhul vetoõiguse (20)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Stenbocki maja

Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) jätab endale vetoõiguse riigikogule valetamisega vahele jäänud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kert Kingo (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) järeltulija puhul. 

Ratas vastas sellekohasele rahvusringäälingu uudisteportaali küsimusele jaatavalt. «Jah, loomulikult, peaminister on inimene, kes peab kandidaadi viima presidendi palge ette ja paluma talle toetust. Kõiki kandidaate, keda pakutakse, tuleb põhjalikult kaaluda, nendega kohtuda,» ütles peaminister.

Esmaspäeval ütles Kingo riigikogus saadikute küsimustele vastates, et pole endise Tallinna Televisiooni saatejuhi Jakko Väliga tema nõunikuks saamise teemal kohtunud ega rääkinud.

«Mina ei ole temaga kohtunud, ütlen kohe otse välja!» kinnitas Kingo, lisades, et ta pole Väliga ka rääkinud ministri nõunikuks saamise teemal. «Mina ei ole kohtunud temaga. Väga julgelt võin seda öelda. Me ei ole kohtunud, me ei ole rääkinud sel teemal,» valetas Kingo riigikogus parlamendisaadikute küsimustele vastates.

Kolmapäeva õhtul ütles aga majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, et Kingo oli vastupidiselt väidetule teinud ministeeriumile ettepaneku Väliga töölepingu sõlmimiseks ning see leping oli ka sõlmitud.‬ 

Mõned tunnid hiljem teatas EKRE, et Kingo esitas lahkumisavalduse. «Kujunenud olukorras ei pea ma võimalikuks ministrina jätkata,» ütles Kingo.

​Kui Kingo riigikokku naaseb, peab parlamendist lahkuma Rein Suurkask, kes sai riigikogu liikmeks tänavu 16. mail, kui EKRE fraktsiooni kuuluv Kingo asus tööle ministrina. 

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles