Tehnikaülikool nõustus Hiina kingitusega (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Tallinna tehnikaülikool.
Tallinna tehnikaülikool. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna Tehnikaülikool sõlmis Hiina ettevõttega Huawei järjekordse koostöölepingu, millega lubab firmal kinni maksta oma tudengite õppereise, stipendiume ja praktikakohti ning Hiina testimistehnoloogia paigutamist ülikooli.

Eile sõlmitud koostöömemorandumi kohalt on Huaweil õigus anda TTÜ õpilastele stipendiume ja praktikakohti, sekkuda oma «panusega» ülikooli õppeprogrammide arendamisse ning pakkuda välja oma õppejõudusid.

Lisaks lubab ülikool kaasata Huaweid telekommunikatsiooniõppega seotud õpetamise infrastruktuuri  täiustamisse. Seda Huawei pakutavate vahendite paigaldamise ja hooldamisega. Huawei lubab TTÜ-le ka testimiseks anda oma nutitelefone ning võrguseadmeid.

Foto: Kuvatõmmis

Viimati sõlmis TTÜ Huaweiga sarnase lepingu 19. mail 2016. Selle tulemusel käis projekti «Seeds for Future» raames Huawei kulul Hiinas 18 Balti riikide üliõpilast. Sellest esimene nädal tegeleti peamiselt vaid Hiina keele ja kultuuri õppimisega.  

Eesti tudengid on Huawei kulul Hiinat külastanud vähemalt kahel korral: aastal 2016 ja aastal 2017.

Postimees on avaldanud mitmeid artikleid Hiina pehmetest mõjutusvahenditest üleilmse mõjuvõimu kasvatamisel. Möödunud aastavahetusel tähistati Tallinnas Hiina uusaastat võimsamalt kui kunagi varem. USA eestvedamisel räägitakse aga üha agressiivsemalt riskidest Hiina tehnoloogia kasutamisel.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles