Tasub teada: need on interneti kõige ohtlikumad kuulsused (1)

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Alexis Bledeli mängitav tegelaskuju Ofglen populaarses seriaalis The Handmaid's Tale
Alexis Bledeli mängitav tegelaskuju Ofglen populaarses seriaalis The Handmaid's Tale Foto: George Kraychyk / Capital Pictures

Uudisteagentuur Bloomberg vahendas läinud nädalal, et küberturbefirma McAfee värske uuringu kohaselt on kõige suurem potentsiaal sattuda pahavaraga nakatunud lehtedele, klikates näitleja Alexis Bledelit («Gilmore Girls», «The Handmaid's Tale») kujutavatele linkidele.

Populaarsuselt teine pahavaralevitajate meelisnägu oli Briti saatejuht James Corden, kellele järgnesid pingerea esikümnes veel teleseriaali Game of Thrones staar Sophie Turner, näitlejad Anna Kendrick ja Lupita Nyong'o, saatejuht Jimmy Fallon, näitleja ja võitluskunstnik Jackie Chan, räpparid Lil Wayne ja Nicki Minaj, ning Marveli filmidest tuntud Tessa Thompson.

McAfee uuringu eesmärk oli levitada taas kord teavet, et kahtlasi linke on targem netiavarustes mitte avada. Tihti seovad pahavara levitajad viirusliku lingi mõne kuulsuse pildiga, lootes et nende fännid sellele aktiivselt klikkavad (mis mingis mahus absoluutselt õnnestub) ja uudse info lootuses ka oma personaalset infot jagavad. McAfee paneb internetikasutajatele südamele, et teadvustataks ohte mitteametlikest allikatest pärineva sisu vaatamisel või tarbimisel. Samuti manitseb firma kõiki oma viirusevastaseid tõrjeprogramme aktiivsetena hoidma. 

Igal aastal on erinevad staarid, olenevalt nende hetkekuulsusest, keda pahavaralehtede loojad nende lehtedega seovad, ehk et tasub olla ettevaatlik, otsides piraatlehtedelt kuumimate nimede pilte või loomingut. McAfee uuringu – mida on läbi viidud juba 13 aastat – mullune esikoha omanik oli Ruby Rose, kes mängis peaosa 2019. aasta alguses esilinastunud USA teleseriaalis Batwoman. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles