Nädala plaat: Uus plaat, kuid mitte see, mida fännid ootasid

Margus Haav
, reporter
Copy
Johnny Jewel
Johnny Jewel Foto: Promofoto

Chromaticsi seni viimasest albumist „Kill for Love“ on möödas seitse aastat, uut albumit on vahepeal korduvalt lubatud, mõned singlid sellelt isegi üllitatud. Ja korraga ilmuski nüüd uus materjal, täiesti ootamatult ja ilma igasuguse ette hoiatamiseta.

Aga – see ei ole see kauaoodatud „Dear Tommy“, vaid teine teos. „Dear Tommy“ on üks kuulsamaid mitteilmunud albumeid, mille kohta liigub palju internetilegende. Fakt paistab aga olevat see, et bändi liider Johnny Jewel võttis tõepoolest kätte ning hävitas selle valmiskõrvetatud ja -pressitud füüsilise tiraaži ehk 15 000 CDd ja 10 000 vinüülalbumit pärast seda, kui oleks 2015. aastal äärepealt ära uppunud. Surmalähedasest kogemusest ajendatud radikaalse sammu põhjuseks olnud soov püüelda võimaliku täiuslikkuse poole.

Fännid usuvad, et materjal on vahepeal salaja uuesti salvestatud ning võib iga hetk ilmuda. Täiesti võimalik, aga seniks siis Chromaticsi koduse ajavööndi järgi täpselt keskööl ilmunud „Closer To Grey“. See on oma olemuselt Chromatics nagu mullu ja muiste, retrofuturistlik italo-disco essents, mis endiselt struktureerib ja destruktureerib nutikalt ja kompleksivabalt poppi kui sellist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles