Homses Arteris: meest otsivad naised, Barcelona mäsu ja kohtumine Toomperedega

Arter
Copy

Selle nädala Arter hulgub ja hullab põnevates andmebaasides, kiikab maailma kõige kiirema maismaasõiduki masinavärki ning sammub koos protestijatega Barcelona tänavatel.

Nagu paljud väljaanded kogu maailmas, proovime meiegi mõista, miks haritud ja söakal noorel naisel on tänapäeval üha raskem leida väärilist meest.

Arteri kaanenägudeks on Hendrik Toompere ja Hendrik Toompere juunior. Eesti Draamateatris esietendub sel laupäeval Lee Halli näitemäng «Võrk», mis põhineb samanimelisel legendaarsel filmil ning lahkab kriitiliselt aega, mil uudistest sai meelelahutus. Peaosatäitjast isa ja lavastajast poeg räägivad avameelses intervjuus, miks on see lugu oluline tänases Eestis. Milline on inimese mõõde tänapäeva meediamaailmas?

Narva linn andis hundipassi mehele, kes paarikümne aastaga on meisterdanud maketi Narvast, nagu see nägi välja enne sõja ajal puruks pommitamist. Arter käis kohal ja uuris, mis saab meistri elutööst edasi.

Üks uljas ja hulljulge naine pöörab ooperimaailma pea peale! Arter teeb teid tuttavaks Triin Lellepiga, kes lööb maailmas laineid show-sopranina. Kõrge kunsti maailmas ei piisa enam ainuüksi koolitatud häälest, vaja on ka võimsat karismat ja kehtivad samad reeglid mis rokkstaaridele.

Mis satub Moskvas söögikaardile siis, kui näpus pole toidukriitikute kuhu-kindlasti-minna nimekirja ning kui põigata juhuslikult teele jäänud kohvikutesse ja restoranidesse?

Kõigest sellest ja paljust muust saate lugeda selle nädala Arterist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles