Video: jõgede ja järvede raamatute ühisesitlust kaunistas professori laul

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Eesti maaülikooli aulas esitlesid järvede ja jõgede uurijad kaht raamatut, mille kirjastus Varrak on välja andnud loodusest huvitatud lugejate laiemale ringile. «Eesti järvede» ühe autori Ronald Laarmaa ning nii sama teose kui ka «Eesti jõgede» ühe autori Henn Timmi vaimukaid sõnavõtte täiendas laul, mille esitas järvederaamatu üks autoreid professor Ingmar Ott.

Esitlusel kõneleb järvederaamatu üks autoreid Kairi Maileht.
Esitlusel kõneleb järvederaamatu üks autoreid Kairi Maileht. Foto: Kristjan Teedema

Raamatus «Eesti järved» on 96 suurema väikejärve kohta esitatud mitmesugust teavet. Eelmine samalaadne järvederaamat ilmus rohkem kui 40 aastat tagasi.

Limnoloogiakeskuse järveuurijate kollektiiv võttis nüüd kokku ja üldistas viimase 20 aasta seiretulemused. Raamatu autorite kollektiivi kuuluvad Ronald Laarmaa, Ingmar Oti ja Henn Timmi kõrval Kairi Maileht, Margot Sepp, Helle Mäemets, Anu Palm, Teet Krause ja Katrin Saar.

Raamatus «Eesti jõed» on teavet 64 suurema või muidu erilisema jõe kohta. Viimase samanimelise raamatu ilmumisest on möödas 18 aastat. «Vahepeal on aga juurde tulnud palju uusi andmeid ja me ise oleme saanud ka targemaks,» ütles Henn Timm.

Jõgederaamatu autorite hulka kuuluvad Henn Timmi kõrval Eesti maaülikooli jõe-eksperdid Rein Järvekülg, Peeter Pall ja Sirje Vilbaste.

Esitlusele tuli korraga kaks raamatut sarjast «Roheline Eesti».
Esitlusele tuli korraga kaks raamatut sarjast «Roheline Eesti». Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles