Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Omamoodi prohvetlikud olid need, kes kuu alguses 38. Viking Window Paide–Türi rahvajooksu eel arvasid, et senine jooks senisel kujul jääb uute korraldajate puhul viimaseks. Jääbki. Suurima muudatusena kaob ära lühem, Kirna–Türi distants, mida asendab linnajooks.

* President Kersti Kaljulaid riigikaitse kõrgeima juhina teatas kantselei direktori kaudu Kaitseliidu ülemale Riho Ühtegile, kaitseminister Jüri Luigele ja Paide linnapea Priit Värgile soovist pidada järgmise aasta võidupühale pühendatud paraad 23. juunil Paides.

* Kolmapäeva õhtul võtsid politseinikud kinni 41aastase joobetunnustega mehe, keda kahtlustatakse 88aastasele tuttavale naisele surmavate kehavigastuste tekitamises.

* Paide linna kaasava eelarve võiduideeks osutus rahvahääletusel Paide talitee taastus ja matkatee rajamine Mündi rabasse, mille poolt hääletas 365 linlast.

* Viimase nädala jooksul on lasteaednikke ärevaks teinud lasteaia riikliku õppekava uus tööversioon, mis pööraks senised töömeetodid pea peale ja viiks lasteaiad ajas mitukümmend aastat tagasi. Ka Järvamaa lasteaedade juhatajad leiavad, et õppekava uus tööversioon eriti kriitikat ei kannata.

* Türi eakate päevakeskuse ja klubi Ehavalgus eestvedaja Eha Pehk teab hästi, et kõige hullem, mis eaka inimesega saab juhtuda, on omaette hoidmine ja sellest tulenev üksildus. See kustutab kiiresti elutahte. Teiste omaealistega koos aega veetes on väljateenitud vanaduspuhkus palju helgem.

* Kolmkümmend aastat tagasi polnud kombeks tunnistada, et samal ajal kui kodus vabadust nõuti, sattusid eesti poisid ajateenijana teiste vennasrahvaste juurde korda looma. Teiste seas läks 1987. aasta 26. novembril aega teenima kevadel Paide 3. keskkooli lõpetanud Urmas Rosental (50).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles