Prantsusmaa hakkab elektritõukside kasutust reguleerima

Copy
Foto illustratiivne.
Foto illustratiivne. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse valitsus tuli välja reeglitega elektritõukerataste jaoks, mille meeletu menu on põhjustanud meelehärmi liiklusohutuse pärast muretsevatele ametnikele.

Elektritõukside, elektrirulade ja teiste sarnaste liiklusvahendite maksimaalseks kiiruseks seati 25 kilomeetrit tunnis ja nendega võivad sõita ainult üle 12-aastased isikud, ütles transpordiminister Jean-Baptiste Djebbari.

Samuti keelatakse nende kõnniteel sõitmine, välja arvatud kui linnavõimud seda lubavad ja isegi sel juhul on lubatud sõitmine ainult jalutamiskiirusel.

Enam ei lubata ka elektritõuksil mitmekesi sõitmist ega mobiiltelefoni kasutamist sõidu ajal.

Suurem osa reeglitest jõustuvad laupäevast. Erandiks on tehnilisi kohandusi vajavad reeglid, nende seas kiirusekontroll, mis jõustuvad juulist.

Djebbari sõnul tahetakse eeskirjadega edendada vastutustundlikku liiklemist ja taastada jalakäijate meelerahu.

Sarnaselt teistele suurlinnadele on Pariis pidanud rinda pistma umbes 15 000 elektritõuksiga, mis viimase aasta jooksul linnaruumi ilmusid.

Hoolimata 35-eurosest trahvist, eiratakse Prantsuse pealinnas laialdaselt elektritõukside kõnniteele parkimise keeldu ja tõukse on näha vedelemas kõikjal linna parkides ja väljakutel.

Pariisi linnavalitsus plaanib kärpida kolmele ka elektritõukside operaatorite arvu. Tipphetkel pakkusid elektritõukse Pariisis 12 firmat, kuid juuniks oli nende arv poole võrra kahenenud. Paljud lõpetasid tegevuse kõrgete hoolduskulude, vandaalide ja konkurentsi tõttu.

Läinud nädalavahetusel hukkus Bordeaux' linnas tõuksi ja auto kokkupõrkes 25-aastane mees ja sai raskelt vigastada üks noorem naine.

Prantsusmaal on teatatud vähemalt viiest elektritõuksidega seotud surmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles