Järviku nõunik listeeriast: polnud ametlikku dokumenti (12)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Mart Järvikule ei olnud juunis edastada ühtegi ametlikku dokumenti M.V. Wooli ja listeeriasurmade seoste kohta, ütleb tema nõunik.
Mart Järvikule ei olnud juunis edastada ühtegi ametlikku dokumenti M.V. Wooli ja listeeriasurmade seoste kohta, ütleb tema nõunik. Foto: Joosep Pank

Maaeluminister Mart Järvik (EKRE) küsis juulis veterinaar- ja toiduametilt (VTA) ülidetailseid küsimusi kolmele inimesele saatuslikuks saanud listeeriapuhangu kohta, kuid väidab, et sai kindla teadmise surmade ja Eesti ettevõtte seoste kohta alles augustis.

Pool aastat tagasi teatasid Taani veterinaar- ja toiduameti töötajad, et jõudsid jälile kolm aastat tagasi alanud listerioosipuhangu põhjustele, mis viis seitse inimest haiglasse ja põhjustas vähemalt kolme surma. Taanlaste sõnul oli tegemist sama haigustüvega, mida on leitud Eesti ettevõttest M.V. Wool imporditud külmsuitsukalast.

Ettevõtte juhid väitsid, et on süütud. Juuni keskel toimus veterinaar- ja toiduametis (VTA) sellesisuline kohtumine VTA spetsialistide, M.V.Wooli juhtide ja maaeluministri mittekoosseisulise nõuniku vandeadvokaat Urmas Arumäe osalusel.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles