Veokikonteineris võis hukkuda kuni 20 vietnamlast

Copy
Veok, millest leiti migrantide surnukehad.
Veok, millest leiti migrantide surnukehad. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Suurbritannias ühe sadama lähedal veokikonteinerist leitud surnud immigrantide seas võis olla kuni 20 vietnamast, ütlesid pereliikmed ja kogukonnaorganisatsioonid laupäeval.

Briti politsei teatas esialgu, et kolmapäeva hommikul Londonist idas Graysi tööstuspargi alalt veoki külmutuskonteinerist leitud 31 meest ja kaheksa naist on Hiina kodanikud. 

Suurbritanniast šokeerinud vahejuhtumiga seoses on kinni peetud neli inimest. 

Mitu Vietnami perekonda kardab nüüd, aga ohvrite seas võivad olla nende Hiina võltspasse kandnud sugulased. 

Suurbritannias baseeruv kogukonnaühneuds VietHome teatas, et on saanud fotosid umbes 20 kadunuks jäänud Vietnamist pärit isikust vanuses 15-45". 

Vietnamlanna Nguyen Dinh Gia ütles laupäeval AFP-le, et sai kahe nädala eest oma pojalt telefonikõne, milles ta ütles, et plaanib minna Suurbritanniasse, kus loodab saada tööd ilusalongis. 

Tema 20-aastane poeg Nguyen Dinh Luong elas Prantsusmaal ja ütles emale, et reis läheb maksma 14 000 USA dollarit. 

Gia ütles AFP-le, et paar päeva tagasi helistas talle üks vietnamlasest mees, kes avaldas kaastunnet ja ütles, et juhtus midagi ettenägematut.

Vietnami saatkond Londonis töötab ohvrite isikute tuvastamise protsessi kiirendamise nimel, teatas välisministeerium Hanois. 

Politsei arvates jõudsid veok ja konteiner tööstusparki eri teid pidi. Võimude sõnul saabus konteiner Belgia Zeebrugge sadamast Inglismaale Purfleeti kolmapäeva hommikul praamiga. Seal võttis veokijuht konteineri peale ning sõitis mõned kilomeetrid Graysi.

Veok ise on registreeritud Bulgaarias ühe Iiri naise omandis firmale. Arvatakse, et veok sõitis Põhja-Iirimaalt Dublinisse, läks seal praami peale ning sõitis konteinerit peale võtma läbi Suurbritannia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles