«Vähem õlut, rohkem naisi»: Mehhiko etapile on oodata suurt rahvamassi

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamiltonil on sel nädalavahetusel võimalus tõusta maailmameistriks.
Lewis Hamiltonil on sel nädalavahetusel võimalus tõusta maailmameistriks. Foto: Photo4/Lapresse/ZUMAPRESS.com

Sel nädalavahetusel peetakse Mehhikos järjekordne F1 vormelisarja etapp, kus Lewis Hamiltonil on võimalus kindlustada karjääri kuues MM-tiitel. Loomulikult ei jäta selline asi ühtki spordisõpra külmaks ning ligi 135 000 inimest on võtnud südameasjaks minna Hermanos Rodrigueze nimelisele ringrajale suurt sõud nautima.

Mehhiko GPd promova firma eestvedaja Alejandro Soberoni sõnul on antud etapp viiendat aastat järjest välja müüdud ning 30 protsenti külastajatest moodustavad naised. «Ma kahtlustan, et võistlusel kohtab seekord rohkem naisi kui õlut,» naljatles mehhiklane. «Varem oli üritus suunatud meestele, kuid praegused numbrid annavad märku, et asjad on muutumas.»

Mehe arvates on selliste heade näitajate taga konkreetne põhjus - Netflixi poolt loodud F1-sarja tutvustav saatesari. «Suuresti võlgneme tänu sarjale, sest see oli Mehhikos ülimalt edukas ja suure vaatajaskonnaga.»

Eelmainitud saade kannab nime «Drive to Survive». Igas episoodis näidatakse ühe F1-sarjas osaleva meeskonna hooajaeelset ettevalmistust. Üllataval kombel otsustasid Mercedes ning Ferrari 2018. aastal alguse saanud projektist loobuda.

Pühapäeval antakse Mehhikos avapauk hooaja 18. võidusõidule. Võistluse üldliider Lewis Hamilton juhib lähima jälitaja (Valtteri Bottas) ees 14 punktiga, seega eduka õnnestumise korral saab temast kuuekordne maailmameister. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles