«Rahva teenrid»: EKRE-le kuluks ära spetsialistist minister, aga vaevalt et erakond sellise valiku teeb (8)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Kert Kingo lahkumine Stenbocki majast pärast seda, kui andis üle tagasiastumise avalduse peaminster Jüri Ratasele.
Kert Kingo lahkumine Stenbocki majast pärast seda, kui andis üle tagasiastumise avalduse peaminster Jüri Ratasele. Foto: Remo Tõnismäe

EKRE võiks Kert Kingost vabanenud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri ametikohale valida mõne asjatundja, kuid erakonna seisukohti arvestades ei tule see ilmselt kõne alla, leiti seekordses raadiosaates «Rahva teenrid».

Neeme Korv Äripäevast tuletas meelde koalitsioonilepet, milles muu hulgas rõhutatakse spetsialistide olulisust. «Äkki prooviks spetsialist-ministriga, kui see nii on. Aga ma ütlen, et see ei lähe kokku sellega, mida EKRE tahab, et tema minister teeks,» arvas Korv.

Korvi sõnul on probleem selles, et spetsialistist ministrile hakatakse esitama ka selliseid küsimusi, mis puudutavad erakonda laiemalt.

Ka saatejuht, ERRi ajakirjanik Taavi Eilat leidis, et uueks ministriks tuleks valida valdkonnas pädev inimene. «Kindlasti on eksperte, kes oleksid seal kompetentsemad kui kõik poliitikud kokku. Aga probleem on just EKRE kuvandis, et sa lähed EKRE ministriks sellisel juhul, ole sa Taavi Kotka või kes tahes. Kes tahab minna EKRE ministriks, on küsimus,» sõnas Eilat.

Evelyn Kaldoja Postimehest märkis, et üks võimalus on pakkuda EKRE-le mõni selline portfellita ministri koht, mis esindaks rohkem just selle erakonna valijate huvisid. Nende inimeste mure pole väliskaubandus ega e-riik, vaid hoopis midagi muud. Kaldoja pakkus välja, et tegemist võiks olla näiteks sotsiaalsete küsimustega.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles