Puust ja punaseks: kuidas Tänak ja Järveoja täna maailmameistriteks tulla võivad? (1)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja
Ott Tänak ja Martin Järveoja Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ott Tänak ja Martin Järveoja on MM-tiitlile ülimalt lähedal. Kataloonia rallil jääb sõita veel kaks kiiruskatset, eestlased on hoidmas kolmandat kohta. Seletame ära, kuidas MM-tiitel Eestisse tuleks.

Hetkel on MM-sarja virtuaalne punktiseis ilma punktikatse punktideta järgmine: 

1. Tänak 255
2. Neuville 224 (-31)
3. Ogier 216 (-39)

Punktikatselt on punktisüsteem lihtne – katse kiireim mees teenib viis lisapunkti, teisel kohal lõpetaja neli lisapunkti, katse kolmas mees kolm lisapunkti, neljandal kohal olev sõitja kaks lisapunkti ja viies mees ühe punkti. 

Eeldusel, et Tänak lõpetab Kataloonia ralli kolmandal kohal ning Neuville võidab selle, on süsteem lihtne: Tänak peab lõpetama punktikatsel kas Neuville'ist ees või täpselt tema järel, et tulla maailmameistriks (kui Neuville võidab punktikatse, peab Tänak olema teine). 

Kui Tänak suudab tõusta teisele kohale, siis võib ta Neuville'ile punktikatsel ära anda kolm kohta ehk kolm positsiooni, et MM-tiitel kindlustada (kui Neuville võidab punktikatse, peab Tänak olema neljas). 

Kui Tänak peaks langema neljandaks, siis tuleb punktikatsel teenida Neuville'ist kolm punkti rohkem ja MM-tiitel kuuluks ikkagi eestlastele. 

Ogier' lootused tiitli võitmiseks säilivad juhul, kui Tänak langeb vähemalt viiendale kohale, punktikatselt punkte ei teeni ja Ogier ise suudab võita punktikatse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles