Galerii: Sorga realiseeris penalti ja Flora kindlustas meistritiitli

Ville Arike
, reporter
Copy

FC Flora jalgpallimeeskonnal oli teist pühapäeva järjest võimalus kindlustada Eesti meistritiitel ja täna saadi sellega ka hakkama tänu Paide linnameeskonna üle saadud 1:0 võidule.

Värava lõi 87. minutil penaltist meistriliiga parim väravakütt Erik Sorga. Ta teenis 11 meetri karistuslöögi ise - vasturünnakul andis Konstantin Vassiljev Sorgale ette pika mõõdetud söödu kaitsjate selja taha, selgelt tagapool olnud ja karistusalas vastase maha tõmmanud paidelane Karl Mööl sai ka punase kaardi.

Flora edestab nüüd lähimat jälitajat Levadiat kaks vooru enne lõppu seitsme punktiga ja on tollele püüdmatu. Paide kaotus omakorda tähendas, et Levadia pälvib igal juhul medali ning on sellega ka taganud koha eurosarjas.

Flora ülesanne olnuks juba enne mängu algust täidetud, kui FCI Levadia ja Nõmme Kalju 34. vooru mängud lõppenuks Lilleküla tiimile soodsalt. Kuid Levadia sai eile Maardus 4:1 jagu sealsest meeskonnast ning Kalju ja Kuressaare täna kell 13 alanud kohtumises selguist ei saadudki - see jäi Saaremaal valitsenud marutuule tõttu pooleli.

Lillekülaski oli väljak päev otsa sadanud lausvihma tõttu läbimärg, kuid tuult oli pealinnas vähem ja ehkki ilu säärastes tingimustes oodata ei saanud, oli võitlust kõvasti ja toimuv ikka jalgpalli moodi.

Kohtumine algas Florale ehmatusega, sest juba teisel minutil proovis Henri Välja kodumeeskonna väravaposti tugevust. Too saatis palli platsile tagasi ja mäng läks edasi. Medalit jahtiv Paide oli esimesel paarikümnel minutil kerges ülekaaluski, kuid midagi liiga ohtlikku Matvei Igoneni valdustes luua ei suudetud. Tosin minutit pärast avavilet pääses karistusala joonelt ohtlikult löögile hoopis Flora liider Konstantin Vassiljev, kuid vv Mait Toom oli valvel.

Avapoolaja teisel poolel aktiviseerus Flora, kuid teema oli sama - liiga ohtlikuks rohesärklaste rünnakud külaliste väravale ei saanud. Kristo Tohveri vaheajavileks oli viik õiglane tulemus.

Teine poolaeg möödus 85. minutini samuti Flora kerge surve tähe all, kuid sajaprotsendilist võimalust ei suunud kumbki meeskond selle aja jooksul tekitada. Ülejäänud olukordadega said mõlema meeskonna kaitsjad ja väravavaht sinnamaani hakkama.

Turniiritabel pärast 34 vooru: Flora 84 punkti, Levadia 77, Kalju 73 (33 mängust), Paide 71, Tammeka 43, Trans 42, Tulevik 25, Kuressaare 23 (33 mängust), Kalev 21, Maardu 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles