Tartu Välk noppis võidu ja tõusis teisele kohale

Lenel Karu
Copy
Tartu Välk 494 oli varem pidanud vastu võtma kaks järjestikust kaotust. Laupäeval avati taas võiduskoor ning alistati HC Viking Tallinn 8:2.
Tartu Välk 494 oli varem pidanud vastu võtma kaks järjestikust kaotust. Laupäeval avati taas võiduskoor ning alistati HC Viking Tallinn 8:2. Foto: Sille Annuk

Laupäeval kohtusid Tartus Lõunakeskuse uisuväljal Coolbeti hokiliigas Tartu Välk 494 ja HC Viking Tallinn. Tartlased saavutasid koduväljakul tugeva võidu – 8:2 (3:2; 2:0; 3:0) – ning liigatabelis saadi Narva PSK järel teine koht.

Värske debüüt

HC Viking Tallinn alustas mängu julgelt ning avavärava viskas Paul Sillandi. Tartlased ei jätnud seda vastuseta: mõni sekund hiljem avas Tartu Välk 494 punktiskoori Sergei Filippov. Tema järel viskas tallinlastele värava Mihkel Võrang. HC Viking Tallinn tegutses kiiresti ning kaks minutit hiljem viigistas Michael Tugo seisu. See jäi tallinlastele viimaseks viskeks, sest edasi keerutasid tartlased mängu jooksul võrku järjestikku kuus litrit. Marat Murtazin tõi koduväljakul punkti 16. minutil, talle järgnes 30. minutil Danil Galimullin, oma teise viskega tabas võrku 34. minutil Mihkel Võrang ning 43. minutil tõi kuuenda punkti Ivan Akimov. Tartu meeskonna hoog ei raugenud ning seitsmes tabamus tuli Dmitri Shapovalovilt. Veel kaks minutit enne kohtumise lõppu tegi oma hooaja esimese väravadebüüdi tartlaste poolelt Maksim Turovski.

Õppetunnid taskus

Tartu Välk 494 juhatuse liige Timo Lauri ütles, et laupäevane võit ei tulnud seetõttu, et vastane oli lihtne. Lauri sõnul keskendus meeskond pärast kaotusi taktikatreeningutele ning muutis koosseisu. «Eks iga meeskonnaliige vaatas enda sisse ning mängis paremini,» rääkis Lauri.

Tema sõnul on kodune hokiliiga sel aastal tasavägine ja mängud huvitavad. «Ei saa öelda, et sel aastal on üks võistkond teistest pea jagu üle, kohtumised on väga võrdsed ning hooaeg tuleb põnev,» selgitas Lauri.

Novembri alguses kohtuvad Tallinnas Baltic Challenge Cupi turniiril kuue riigi hokikoondised. Eestit esindavad Tartu Välk 494 mängijatest Mihkel Võrang ja Jaanus Sorokin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles