Ministrita jäänud EKRE kukkus lõhkuma (40)

Urmas Jaagant
, Eesti uudiste juht
Copy
Ennast ministriametist lahti valetanud Kert Kingo jagas laupäeval erakonnakaaslastega oma rõõmsat meelt. Tema järglase küsimus jäi volikogul aga sootuks puutumata.
Ennast ministriametist lahti valetanud Kert Kingo jagas laupäeval erakonnakaaslastega oma rõõmsat meelt. Tema järglase küsimus jäi volikogul aga sootuks puutumata. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ministri kaotus oli EKRE-le korralik löök ja veel suurem probleem on leida Kert Kingost vabanenud väliskaubandus- ja IT-ministri ametikohale uus ministrikandidaat. Ülesande keerukusest kõnelevad selgelt EKRE volikogult saadetud sõnumid. Tähelepanu püüti juhtida kõigele muule kui faktile, et EKRE-l ei ole kohe uut kandidaati pakkuda. Vahendiks valiti koalitsioonipartnerite ründamine.

Enne volikogu praalis EKRE esimees Mart Helme partei pika pingiga: kord oli võimalikke kandidaate kolm, siis neli, volikogu järel juba seitse-kaheksa. Ometi oli just volikogu see koht, kus saanuks ühe neist kiiresti ka kandidaadiks esitada, et saaks minister Kert Kingo ametist vabastamise teema nii-öelda pildist maha. Seda oleks EKRE-l vaja, sest sotsiaalmeedias on EKRE langenud ka oma toetajate kriitika alla, kes küsivad, miks ei suudetud Kingo mahavõtmist takistada ja lahti saada hoopis ametnikest, kes tõid Kingo nõuniku töölepingud avalikkuse ette (kuigi selle avalikustamine oli igati seaduslik).

Erakond ei kinnitanud aga volikogul uut ministrikandidaati. Selle asemel tegeleti teemadega, millel pole ministrikandidaadi otsingutega väliselt mingit pistmist. Veel enam, EKRE korraldas oma koalitsioonikaaslaste pihta kaks tugevat lööki.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles