Pildid: Bussitäis inimesi pääses Võrus napilt katastroofist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Võrus Jüri tänaval langes tänase tormiga sõiduteele suur kuusk. Läheneva turismibussi juht sai napilt pidama: pooltsadat inimest ähvardanud katastroofist jäi puudu umbes 30 meetrit.

Buss, milles oli umbes poolsada äsja Rõuge vallas Hinni kanjonit uudistamas käinud turisti, kellest enamik olid eakamad inimesed, sõitis Rõuge poolt Võrru mööda Jüri tänavat.
 
«Kell oli 16.00. Ühtäkki painutas tuul üht silikaatkividest eramu ees tänava servas kasvanud kahest kuusest ja mõne viivukese järel räntsatas tugevale tuulele alla vandunud uhke okaspuu risti  üle tee,» meenutas bussis viibinud kauaaegne ajakirjanik Malle Elvet.
 
Õnneks bussi juht märkas painduvat puud, vähendas kiirust ja sai Elveti sõnul umbes 30 meetrit enne kukkuvat puud bussi pidama. Seejärel buss tagurdas ja jäi seisma. Sõiduautod otsisid samal ajal edasipääsu kõnniteed pidi.
 
Elvetit pani imestama, et kolme-nelja minuti jooksul, mil buss kuuse lähedal seisis, keegi majast ei väljunud.
 
«Bussireisjail, kes veel 15 minuti tagasi nautisid Hinni kanjoni kohale taevasse tõusnud päikest ja Võru servas kõrgunud vikerkaart, oli õnne,» tõdes Elvet. «Kukkuv puu oli nii lähedal. Ja see oli raske puu ja kui see bussile langenuks, oleks buss sodi olnud. Ja ma ei taha mõeldagi, mis inimestest oleks saanud.»
 
Samuti võib tema sõnul õnnelikuks juhuseks pidada seda, et sel hetkel linna poolt autosid  lähedal ei sõitnud.
 
Napilt katastroofist pääsenud naine lisas, et paarkümmend kilomeetrit Tartu pool oli maru kukutanud maanteele peenemaid mände. Neid oli tema sõnul juba hakatud ka koristama.
 
Elvet arvas sedagi, et kuna tegu oli väga ilusa puuga, võiks Võru linn selle ehk endale jõulupuuks võtta.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles