Tunnustatud treener: 15-aastane tennisist on andekam kui Hingis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty Foto: SCANPIX

Hinnatud tennisetreener David Taylor avaldas, et tema arvates on tänavune Wimbledoni noorteturniiri võitja, 15-aastane australlanna Ashleigh Barty andekam kui legendaarne Martina Hingis.

«Ta on imeline,» tunnistas Taylor intervjuus Herald Sunile.

Taylor aga tuletas kõikidele meelde, et kuna tegemist on alles 15-aastase tüdrukuga, tuleb lasta tal areneda, mitte talle kohe suuri lootusi panna.

«Temaga tuleb väga ettevaatlik olla. Inimesed on nii elevil, et Austraalial on üle pika aja selline talendikas tennisist, aga tal on veel pikk teekond minna,» tõdes Taylor. «Praegu on ta edetabeli 20 paremast ikka päris kaugel ja läheb aega, enne kui ta sinna lähedale jõuda võiks, seega piirdume praegu sellega, et rõõmustame tema potentsiaali üle.»

Mullu Las Vegases Steffi Grafi ja Andre Agassi juures treeninud Barty võitis sel kuul Austraalia mängijate seas korraldatud play-off’is vabapääsme Austraalia lahtiste meistrivõistluste põhiturniirile, varem pole ta täiskasvanute suure slämmi turniiril põhiturniiril mänginud.

Taylor treenis kunagi nüüdseks juba profitennisega lõpparve teinud Hingist, kes alustas profikarjääri kaks nädalat pärast oma 14. sünnipäeva. Endine maailma esireket, karjääri jooksul viis suure slämmi turniiri võitnud 14-aastasest Hingisest sai 1995. aasta Austraalia lahtistel noorim tennisist, kes täiskasvanute suure slämmi turniiril mängu võitnud.

«Ta on täiuslik mängija, uuendatud ja parem versioon Hingisest. Ta servib juba praegu paremini kui Hingis,» arutles Taylor, kes on olnud ka endise maailma esireketi Ana Ivanovici treener, praegu abistab ta US Openi võitjat Samantha Stosurit. «Ma pole kunagi varem näinud kedagi, kellel oleks nii palju potentsiaali. Kui Ivanovic oli 16-aastane, nägin, kuidas ta kaotas Zürichis 6:7, 6:7 Venus Williamsile. Aga Ashleigh mäng on totaalselt teistsugune, tal on tugev serv ja tugevad eeskäelöögid. Tal pole küll Venuse või Serena jõudu, aga tal on selline vaist, mida ei saa õpetada.»

«Ta oskab väga hästi mängurütmi muuta, suudab mängida kõikidel väljakukatetel, talub hästi pinget... tema mängus pole eriti puudusi,» jätkas ta. «Tal on kõik olemas. Sellepärast ongi ta nii eriline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles