Võru linnapea: ma ei tea, kuidas üks plekk-katus linna elektrita jättis (18)

Sander Punamäe
, reporter
Copy

Võru linnapea Antti Allas tõdes esmaspäeva esimesel öötunnil, et kuigi elekter on linnas taastunud, pole kriis veel seljatatud. 

«Suurem probleem on veevarustusega,» ütles umbkaudu 12 000 elanikuga Võru linnapea Antti Allas. Selleks hetkeks oli elekter Võrus taastatud, kuid veevarustus ja küte paneelmajades mitte.

Küte peaks majades tagasi olema Allase sõnul esmaspäeva hommikuks. Et majad on soojata pühapäeva õhtust alates, ta suureks mureks ei pea. «Väljas on kümme kuni neliteist kraadi. Need on paneelmajad, kivimajad, sooja peavad hästi,» ütles ta.

Veel õhtul kella kaheksa ajal oli kartus, et linn võib elektri, veevärgi ja kütteta jääda veel mitmeks päevaks. Kümmekond minutit enne südaööd õnnestus Eleringi töötajatel Võru linna varustava alajaama üks pool tööle saada.

See oli positiivne asjade kulg, sest Allase sõnul oleks võinud minna hoopis kehvemini. «Alguses oli juttu kahepäevasest katkestusest,» märkis ta ja lisas, et kriis pole veel läbi. 

Küsimusele, kuidas on võimalik, et tormiga lendu läinud plekk-katus kogu linna tundideks elektrita jätab, ei osanud Allas vastata. «Olukord on selline, nagu on, tuleb tegeleda tekkinud olukorraga,»  ütles ta. 

Kell 16.32 lülitusid Eleringi Võru alajaamas välja mitu elektriliini ja kogu linn jäi elektrivarustuseta. Esialgse info kohaselt lendasid Võru alajaama seadmetele alajaama hoone plekk-katuse tükid.

Vaata pikemat intervjuud ülalolevast videost.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles