Elisa varustas ajutiselt Viljandimaa ja Lõuna-Eesti tugijaamad generaatoritega

Tarbija24
Copy
Pildil tormimurd
Pildil tormimurd Foto: Sille Annuk

Tugeva tormi põhjustatud elektrikatkestuste tõttu on Elisa võrgus osaliselt häiritud mobiilne internet, helistamine ja sõnumite saatmine Viljandimaal ja Lõuna-Eestis. Elisa varustas mõjutatud tugijaamad ajutiselt generaatoritega.

Ilmastikuoludest tingitud elektrikatkestuste tõttu on Viljandimaal ja Lõuna-Eestis kohati häiritud Elisa mobiilne internet ja mobiilne kõneteenus 2G, 3G ja 4G võrgus. Mõjutatud piirkondades on leviolud tavapärasest nõrgemad, paiguti võib esineda ka levikatkestusi ning häireid mobiilside teenuste kasutamisel.

Elisa kinnitas, et nende spetsialistid tegelevad mõjutatud tugijaamades ööpäev läbi elektrivõrgu taastamise ja tagamisega, et teenused toimiksid minimaalsete häiretega elektrikatkestusest mõjutatud piirkondades. Olulisemad tugijaamad on nüüdseks varustatud generaatoritega.

«Kui mõjutatud tugijaamades taastub elektrivarustus, viime generaatorid järgmistesse tugijaamadesse, et kõnelevi oleks tagatud terves mõjutatud piirkonnas,» kinnitas Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.

Juhul, kui hädaabinumbrile 112 helistamine ei õnnestu, palub Elisa probleemse leviga piirkonnas enne kõne tegemist eemaldada telefonist SIM-kaart. See annab telefonile võimaluse suhelda ka teiste võrkudega.

Elektrikatkestuste lahendamisega tegeleb Elektrilevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles