Argus ja Ellermann esinesid edukalt Helsingi horse showl

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Paul-Richard Argus ja Jay-Z Bee Tallinna Horse Show'l.
Paul-Richard Argus ja Jay-Z Bee Tallinna Horse Show'l. Foto: Mia Vahimets

Nädalavahetusel Helsingis toimunud nimekal horse show’l võistlesid maailmatippude kõrval ka Paul-Richard Argus ja Dina Ellermann, kes naasesid võistluselt mitmete võitude ja auhinnaliste kohtadega.

Helsinki International Horse Show võõrustab Lääne-Euroopa liiga maailmakarika etappi takistussõidus, mis meelitab meie naaberriiki igal oktoobril takistussõidu olümpiavõitjaid, maailmameistrid ja teisi maailmakuulsaid ratsanikke ning hobuseid. Igal aastal on vähemalt ühel Eesti ratsanikul võimalus pakkuda neile 5* tasemel konkurentsi, sellel korral sai võimaluse äsja Kesk-Euroopa põhjaregiooni MK-liigat juhtima läinud Paul-Richard Argus.

Argus osales CSI5* klassides kahe hobusega, Jay-Z Bee ja Renessiniga, lisaks võistles ta rahvuslikes klassides Ping Pong V-ga. Kohe reedel alusasid Argus ja Jay-Z Bee võistlemist võiduga, saavutades esikoha 140 cm parkuuris, jättes enda selja taha olümpia medalisti ja Euroopa meistri Peder Fredricsoni ja mitmekordse olümpiavõitja Michael Jungi. Järgmisel päeval kordasid Argus ja Jay-Z Bee oma saavutust, tulles esimeseks 140 cm jokkeriga parkuuris. Viimasel päeval sai meie paar 140 cm puhtus-kiirus parkuuris kolmanda auhinnalise koha.

Renessiniga sai Argus reedeses 145 cm parkuuris kirja puhta sõidu ja laupäevases kuni 160 cm GP-s oli paari tulemuseks 8 kp-d.

Ka meie koolisõidu esipaar Dina Ellermann ja Donna Anna esinesid Helsingis väga hästi, kindlustades endale reedeses CDI3* Grand Prix’i skeemis tulemusega 69,587% teise koha. Samas sõidus osalesid veel ka Getter Kangur ja Ashwan, kes said tulemuseks 62,261%.

Ka laupäevases muusikalises vabakavas tegid Ellermann ja Donna Anna tubli soorituse ja skoorisid 72,200%, mis andis neile jälle teise koha. Kanguri ja Ashwani tulemuseks jäi 64,650%.

Rahvuslikes takistussõidu klassides jäi meie ratsanike parimaks tulemuseks kahefaasilises 130 cm parkuuris Arguse ja Ping Pong V neljas koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles