Riik valmistub lobitegevust reguleerima (1)

Copy
Justiitsministeerium valmistub reguleerima poliitilist suhtekorraldust (lobitegevust) Eestis, kavatsedes suveks välja anda sellekohased juhised.
Justiitsministeerium valmistub reguleerima poliitilist suhtekorraldust (lobitegevust) Eestis, kavatsedes suveks välja anda sellekohased juhised. Foto: Toomas Huik

Justiitsministeerium valmistub reguleerima poliitilist suhtekorraldust (lobitegevust) Eestis, kavatsedes suveks välja anda vastavad juhised, edastas ERR

«Plaanime liikuda sammhaaval. Kõigepealt on plaanis järgmiseks suveks välja anda juhised kõrgetele ametiisikutele huvide konflikti vältimiseks ning huvirühmadega ja lobistidega suhtlemiseks,» ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ja lisas, et ministeeriumil on ka kavas teha ettepanek avalikustada ametiisikute kontaktid huvirühmadega ja nende esindajatega (lobijatega), selleks avaldatakse veebilehel kohtumise järel info lobija nime ja kontaktide, tema esindatavate huvirühmade ja arutuse all olnud teemadega ning samuti arutelu kokkuvõttega.

Vastavalt Euroopa Nõukogu korruptsioonivastase riikide ühenduse GRECO nõuetele peaks juhis hõlmama ministreid ja poliitnõunikke.

«Aga meie eesmärk on laiendada seda ringi nendele riigi ja kohaliku omavalitsuse ametnikele, kellel on pädevus iseseisvalt otsuseid vastu võtta ja kes omavad võimalust otsustusprotsessi mõjutada,» selgitas Tuulik.

Varem on justiitsministrid Kristen Michal ja Urmas Reinsalu rääkinud lobistide registri loomisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles