Kaaberma Tallinna Mõõga eel: meie naised ei ole kõige kehvemas vormis

Ville Arike
, reporter
Copy
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma.
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma. Foto: Margus Ansu

Eesti vehklemisnaiskonnal seisab nädalavahetusel ees Tokyo olümpiale kvalifitseerumise seisukohalt väga tähtis turniir Tallinna Mõõk, selle eel timmiti vormi eelmisel nädalal Kiievis peetud laagris.

«Arvan, et laager läks edukalt. Sparringupartneriteks olid Ukraina paremad täiskasvanud ja juuniorid, igas trennis oli 15-20 tüdrukut,» hindas Eesti koondise peatreener Kaido Kaaberma.

Kuu aega tagasi MK-sarja satelliitturniiridel edukalt vehelnud, nii Stockholmis kui ka Turus esikoha noppinud Erika Kirpu harjutas vahepeal Itaalias, kuid Kiievis liitus ta Eesti koondisega.

«Eks satelliitturniirid ikka näita hetkevormi. Nendel turniiridel said meie tüdrukud enamiku kaotustest koondisekaaslaste käest. Kõik kuus koondislast jõudsid vähemalt korra kolme parema hulka - seega saab öelda, et nad ei ole kõige kehvemas vormis,» hindas Kaaberma.

Meenutuseks. Stockholmis alistas Kirpu finaalis Katrina Lehise ning kolmikvõidu tõi Nelli Differt. Nädal hiljem Turus kerkis Kirpu finaalivastaseks Julia Beljajeva ja kolmas oli Irina Embrich. Paar nädalat tagasi Splitis, kus koosseis oli kõige kõvem, murdsid finaali Differt ja Kuusk ning Differt võitis omavahelise matši 15:14. Poolfinaalis oli ta sama tulemusega jagu saanud ka paljude tiitlitega venelannast Violetta Kolobovast.

Nood tulemused koos teatud varasematega tähendasid, et Kirpu, Lehis ja Beljajeva murdsid end koduse punktitabeli põhjal Tallinna Mõõga võistkonda. Naiskonna neljandaks numbriks valis Kaaberma Kuuse, eelistades teda Differtile ja Embrichile.

«Vaagisin naiste plusse ja miinuseid, seekord langes otsus niipidi. Kuusk näitas viimasel turniiril finaali jõudmisega tõusvat vormi. Ta püsis eelmisel hooajal pidevalt naiskonnas ja jõudis ka MK-etapil poodiumile,» selgitas juhendaja.

Stardib ligi kolmsada vehklejat. Reedel peetakse Kalevi spordihallis eelringid, laupäeval individuaalvõistluse põhiturniir ja pühapäeval võistkonnavõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles