Mitmel pool tuli hakkama saada ilma elektrita

Copy
Kõpu hooldekodu hooldaja Helju Uibo kasutas eile päeval valget aega, et köögis puuküttega pliidil (nurgas selja taga) süüa teha ja nõusid pesta.
Kõpu hooldekodu hooldaja Helju Uibo kasutas eile päeval valget aega, et köögis puuküttega pliidil (nurgas selja taga) süüa teha ja nõusid pesta. Foto: Elmo Riig

Pühapäevase tormi tagajärjel elektrita jäänud majapidamised, koolid, lasteaiad, asutused ja firmad alustasid uut nädalat nii, nagu see tänapäeval ilma elektrita on võimalik. Osa kohti jättis uksed suletuks.

Kõpu hooldekodu toimetas esmaspäeva varasel pärastlõunal tasases rütmis. Hooldaja Helju Uibo tegi köögis süüa, abiks vana hea puuküttega pliit, elektripliit seisis kasutult. Tavaliselt saab hooldekodu oma toidu koolimaja köögist, aga koolimajagi oli elektrita.

Kraani all pestud nõud sättis Uibo avatud nõudepesumasinasse kuivama. «Alustasin oma vahetust hommikul kell kaheksa ja see kestab järgmise hommiku sama ajani. Eks õhtul tule küünlavalgel tegutseda, võib-olla leiab mõne valguslambi ka,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles