Võõrsilt tulnud täidavad üha rohkem töökohti (6)

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Välismaised ehitajad panid oktoobri teisel reedel peetud Tartu ülikooli kliinikumi parkimismaja sarikapeole tulles puhtad rõivad selga ja nautisid seda pidu rõõmsalt omakeskis. Meie kohalikud ehitajad hoidsid omaette, mõni neist võttis pruukosti päris üksi.
Välismaised ehitajad panid oktoobri teisel reedel peetud Tartu ülikooli kliinikumi parkimismaja sarikapeole tulles puhtad rõivad selga ja nautisid seda pidu rõõmsalt omakeskis. Meie kohalikud ehitajad hoidsid omaette, mõni neist võttis pruukosti päris üksi. Foto: Margus Ansu

Tartu Maarjamõisa haigla parkimismaja sarikapeol kostis ehitajate poolelt võõrkeelset juttu. Õhtuti kohtame vene keelt meenutavas võõras keeles rääkivaid mehi ja naisigi siinsetes poodides. Nad on võõrtöölised, kelle hulk on nii Tartu- kui Jõgevamaal viimastel aastatel suurenenud. Kas piiri tagant tulijad võtavad meie töökohad ära? Seda hirmu praegu pole, meil ei ole enam piisavalt oma töötegijaid, kinnitavad Tartu ja Tartumaa ettevõtjad.

Lõuna prefektuuri andmetel oli oktoobri keskpaigas Tartumaal registreeritud 1912 ja Jõgevamaal 288 inimest, kes on tulnud kolmandatest riikidest siia lühikeseks ajaks tööle. Nende hulgas on nii ettevõtete endi kui ka renditööjõudu pakkuvate vahendusfirmade kaudu palgatud töötajad.

Mullu samal ajal oli Tartumaal välismaalt tulnud lühiajalisi töötajaid 848 ja Jõgevamaal 168. «Viimastel aastatel on lühiajalise töötamise taotluste arv kasvanud,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti migratsiooninõustaja Annika Karm.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles