Viie tuulikuga Purtse park kasvab poole suuremaks

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Purtse tuulikupargis kõrgub praegu viis tuulikut, mille ehitas valmis Harry Raudvere Tartu hoiu-laenuühistu toel. Pildil on esimese tuuliku püstitamine 2018. aasta jaanuaris.
Purtse tuulikupargis kõrgub praegu viis tuulikut, mille ehitas valmis Harry Raudvere Tartu hoiu-laenuühistu toel. Pildil on esimese tuuliku püstitamine 2018. aasta jaanuaris. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

AS Raunistal oli esimene ettevõte, kes aastaid tagasi Ida-Virumaale tuuleparki planeerima hakkas, ning ehitab lähima paari aasta jooksul oma 13st lubatud tuulikust valmis viis. Need kerkivad teise arendaja juba valmis tuulikute kõrvale. 

Ühe pikema ajalooga tuuleparkide arendaja AS Raunistal plaanis esialgu oma parki Varjale, kuid kolis siis oma arenduse ümber Purtsesse. Seal põrkusid nende huvid omakorda teise tuuleparke arendava seltskonnaga, mille taga on ärimees Harry Raudvere. Raudvere, kes toona sai loa viie tuuliku püstitamiseks, on enda omad Tartu hoiu-laenuühistu toel Purtse tuulikuparki püsti pannud. Raunistal, kes sai kooskõlastuse 13 tuuliku ehitamiseks, pole koppa veel maasse löönud, kuid lubab seda lähiajal teha. 

Oma liinid ja liitumispunkt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles