Soome noor hokitäht saab NHLis piki päid ja jalgu (1)

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kaapo Kakko nägu ei sära just rõõmust - debüüthooaeg NHLis on alanud kehvasti
Kaapo Kakko nägu ei sära just rõõmust - debüüthooaeg NHLis on alanud kehvasti Foto: Kostas Lymperopoulos/ZUMAPRESS.com

Soome üks suurimaid jäähokilootusi, 18-aastane Kaapo Kakko, kes mängib esimest hooaega hokiliiga NHL klubis New York Rangers ei ole peatreener David Quinni sõnutsi oma mängu leidnud.

Kevadisel jäähoki MMil Soome meeskonna tiitlivõiduni aidanud verinoor mängumees tõsteti pärast turniiri jäähokitaevasse kui üks kirkamaid tulevikutähti. Kakkol õnnestuski kuulsa New Yorgi Rangersiga käesolevaks hooajaks leping sõlmida. 

Kuid New Yorgi klubi on kaotanud viimasest seitsmest mängust kuus ning väravamasinaks värvatud Kakkol on üheksast kohtumisest kirjas vaid üks söödupunkt ning üks värav.

Efektiivusnäitaja on Kakkol terve NHLi rohkem kui 600 mängija peale halvim – 12.

Quinn rääkis, et 18-aastane soomlane raiskab liiga palju võimalusi. «Ütleme nii, et tal peaks juba vähemalt 18 resultatiivsuspunkti kirjas olema,» rääkis Rangersi peatreener ajakirjandusele pärast 4:7 kaotust Bostoni Bruinsile.

«Ta on varem olnud edukas, Kakko peab korralikult sisse elama ja NHLi eluga harjuma. Ta ei tohi endale liialt pingeid peale panna. Tal on käsil õpiprotsess, kuid hea uudis on see, et Kakkol on olemas oskused ja tahtmine olla suurepärane mängija,» lisas Quinn.

Quinni töökoht on samuti ohus, sest Rangersil on üheksast mängust seitse punkti, vähem punkte (6) on ainult New Jersey Devilsil. Eeloleval ööl kohtub Kakko koduklubi eelmise hooaja põhiturniiri parima meeskonna Tampa Bay Lightningiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles