Silvia Paluoja: Maainimese seis: etteveetav

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Maainimesi ei rahulda olla bussiliikluses etteveetav. Nemadki soovivad saada Tallinna otse ja omadega, mitte Pärnus ümberistumisega.
Maainimesi ei rahulda olla bussiliikluses etteveetav. Nemadki soovivad saada Tallinna otse ja omadega, mitte Pärnus ümberistumisega. Foto: Mailiis Ollino

Miks väljaspool Tallinna, Tartut ja Pärnut elav inimene ei ole majanduslikult otstarbekas? Aga sellepärast, et maainimese staatus on olla etteveetav. Vaatasin läbi ­õigekeelsus- ja kirjakeele seletussõnaraamatu. Kusagil ei ole inimeste ettevedu, küll leiab näiteks karjale sööda etteveo. Aga majandus­ministeeriumi haldusalas korraldab maan­teeamet (maa)inimeste ettevedu, seda 16. novembrist kiirkaugbussiliini 267 Karksi-Nuia–Pärnu–Tallinn asemel, sest senise vedaja piletitulu ei kata kulu.

Maanteeameti ühistranspordiosakonna juhtspetsialist Aini Proos vastas, et suuremate keskuste vahelised kaugliinid on korraldatud kommertsalustel ja neil väljuvad bussid küllaldase tihedusega, seepärast on otstarbekas teha kaugematest piirkondadest ettevedu.

Pealinnast ei ole ­vaja süüvida “etteveetavatesse”, kellel pole võimalik e-piletit trükkida ega mõelda, kuidas nad Pärnus oma töntsi jala, laste või pagasiga ühelt bussilt teisele istuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles