Tänasest enam üle 90 kilomeetri tunnis sõita ei tohi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Tänasest pole Eestis enam teelõike, kus võib sõita 100 ja 110 kilomeetrit tunnis.
Tänasest pole Eestis enam teelõike, kus võib sõita 100 ja 110 kilomeetrit tunnis. Foto: Liis Treimann

30. oktoobrist tühistatakse Eesti riigiteedel suurima lubatud sõidukiiruse 100 ja 110 kilomeetrit tunnis kehtivus. Suurimaks lubatud sõidukiiruseks jääb maanteedel 90 kilomeetrit tunnis.

Valgel ajal heade sõidutingimuste korral jääb maanteeametile õigus ka talveperioodil Tallinna–Pärnu maantee Laagri–Ääsmäe lõigul tõsta muutuva teabega liiklusmärkidega lubatud sõidukiirus kuni 110 km/h.

Kiirust tuleb alandada, sest temperatuuride langus toob kaasa suurema libeduseohu. Et ohutult sihtpunkti jõuda, tuleb sõidukijuhtidel valida teeoludele vastav sõidukiirus ning ohutu sõidustiil – lubatud suurim piirkiirus ei ole kohustuslik. Talviselt libe tee vajab sõidukijuhtidelt suuremat tähelepanu ja teiste liiklejatega arvestamist.

Tänavu sai kiirusega 110 km/h sõita 145 kilomeetril ning 21 kilomeetri pikkuses tõsteti kiirust 100 km/h. Lubatud suurimat piirkiirust tõsteti neljarajalistel ja 2+1 eraldatud sõidusuundadega maanteedel.

Enne talve tuleb sõidukijuhtidel üle vaadata oma auto ja selle varustus. Oluline on sõita tehniliselt korras ja talvehooajaks ettevalmistatud sõidukiga. Kontrollida, et pidurid, tuled ja kojamehed oleksid töökorras. Naastrehvid on lubatud 15. oktoobrist, talverehvid peavad kõikidel sõiduautodel all olema 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles