Pildid: abilinnapea poetas vast avatud jäätmepunkti konteinerisse vana lauaarvuti ja värvipoti

Copy

Abilinnapea Siim Suursild avas täna Pärnus Metsa tänaval jäätmepunkti, kuhu saab viia nii ohtlikke kui ka elektri- ja elektroonikajäätmeid.

Suursild lausus, et loodetavasti ei poetata nüüdsest enam vanu telereid ja arvuteid korrusmajade prügikastide kõrvale, vaid tuuakse need jäätmepunkti.

Abilinnapea näitas eeskuju, tarides jäätmepunkti avamisele kaasa vana lauaarvuti ja kümneliitrise värvipoti.

Suursilla hinnangul asub jäätmepunkt logistiliselt heas kohas, sest selle naabrusse jäävad suured tiheasustusega elurajoonid nagu Mai, Raeküla, Riia maantee piirkond, ranna rajoon ja kesklinn, mille elanikel seni kodulähedane jäätmepunkt puudus.

“Kõigil linnaelanikel ei ole autot ega muud transpordivõimalust, et viia suured kodumasinad või ohtlikud jäätmed Raba tänava lõppu Paikre jäätmejaama. Metsa tänava jäätmepunkt muudab sellistest jäätmetest vabanemise palju lihtsamaks,” märkis Suursild.

Jäätmepunkt asub Metsa 1 taga aiaga piiratud territooriumil ja see on avatud kolmapäeviti 16–18 ja laupäeviti 9–13.

Ohtlike ning elektri- ja elektroonikajäätmete äraandmine on tasuta. Teenus on mõeldud ainult eraisikutele.

Ohtlikud jäätmed on näiteks vananenud ravimid, patareid ja vanad akud, värvid, kemikaalid, õlifiltrid, luminestsentslambid, elavhõbedaga kraadiklaasid, aerosoolid, pulber- ja vahtkustutid, lahused, happed, liimid, õlised kaltsud jms.

Elektri- ja elektroonikajäätmetest võib jäätmepunkti tuua näiteks televiisoreid, külmkappe, pesumasinaid, boilereid, telefone, päevavalguslampe, monitore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles