Tulevik mängib Tartu Tammekaga

Üllar Priks
, reporter
Copy
Foto ühelt möödunudkevadiselt mõõduvõtult.
Foto ühelt möödunudkevadiselt mõõduvõtult. Foto: Marko Saarm

Täna kell 19 antakse kunstmuruväljakul Tipneri karikasarja kaheksandikfinaali avavile. Tuleviku kodulehel nenditakse, et sellele pulgale on Viljandi jõudnud pisut lihtsamalt, Tammekal on aga tulnud omajagu vaeva näha.

Käimasoleva karikasarja alustuseks sai Tulevik 1/64 finaalis loobumisvõidu SK Kadrina meeskonnalt, Tammeka aga alistas teise liiga võistkonna FCI Tallinna 8:1. Järgmises ringis, 1/32 finaalis alistas Tulevik kolmanda liiga satsi Maarjamäe Igiliikuri 7:1, kuid kaotas selles kohtumises kaheks kuuks meniskit vigastanud ääreründaja Romeo Da-Costa, kes alles paari nädala eest väljakutele naasta sai.

Tartu Tammeka aga jäi samas ringis ootamatult kaotusseisu esiliiga B-taseme võistkonna Nõmme Unitedi vastu. Teise poolaja väravatest võeti siiski 3:1 võit.

1/16 finaalis lustis Tulevik koduväljakul neljanda liiga meeskonna Tallinna Wolvesi vastu ja sai 11:0 võidu. Tammeka oli aga püstihädas teise liiga meeskonnaga, alistades Tallinna Legioni duubelmeeskonna alles 85. minutil Reio Laabuse väravast.

Tulevik ja Tammeka on viimase seitsme aasta vältel läinud karikajahil vastamisi kolmel korral. Kaks korda on vastasseisust võitjana väljunud Tartu meeskond, korra Tulevik.

2012. aastal jäi Tulevik 1/32 finaalis Tammekale võõral väljakul alla 0:3. Tookord mängisid Tuleviku ridades nüüd kollasärkide esindusrivistusse kuulujaist vaid Tanel Lang, Indrek Ilves ja Gerdo Juhkam. Tuleviku väravat valvas siis legendaarne Rain Vessenberg ning täisminutid said kohtumises kirja nii praegune klubijuht Raiko Mutle kui äsja Tallinna FC Flora eesotsas oma peatreenerikarjääri esimese meistritiitli kindlustanud Jürgen Henn.

2017. aastal tuli Tulevikul Tammeka vastu tunnistada karikakaotust kevadisel koduväljakul, kui lisaajale läinud veerandfinaalkohtumise viimasel minutil oli tabav tartlaste Martin Aasmäe. Kaua haavu lakkuda ei lastud, sest juba samal sügisel mindi vastamisi uue karikahooaja 1/32 finaalis, kus Tulevik sai revanši ning lülitas tartlased edasisest konkurentsist Herol Riibergi 39. minuti väravast teenitud 1:0 võiduga.

Et Tammeka peatreeneri Kaido Koppeli plaanid täna õhtul karikasarjas kindlasti edenemiseks on tõsised, näitab see, et viimatises Premium-liiga kohtumises, kus meeskond Tallinna Kalevit võõrsil 2:1 võitis, alustas Reio Laabus kohtumist pingilt ning keskväljamootor, kerget vigastust ravinud Sander Kapper oli sootuks koju jäetud.

Kindlasti jahib Tammeka tänaõhtuses karikamängus ka veidi lohutust viimatise omavahelise kohtumise eest, kus Tulevik tartlastelt nonde koduväljakul võetud 3:1 võiduga kolm väärtuslikku Premium-liiga punkti röövis ja tartlaste püüdlustele lõpetada kõrgliigahooaeg viiendal tabelireal kaikaid kodaraisse loopis.

Kohtumine algab järveäärsel kunstmuruväljakul kell 19. Sissepääs on tasuta, laenata saab pehmeid istumisaluseid. Avatud on Jaama söögisaali supi- ja pirukakiosk, kust saab osta kuuma kehakinnitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles