Sotsiaalminister: pensioni tasuta kojukandele pole kvooti määratud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed eelmisel nädalal pensioniametis sabas seismas.
Inimesed eelmisel nädalal pensioniametis sabas seismas. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Maret Maripuu kinnitas täna riigikogulastele, et ministeerium pole kehtestanud mingit kvooti tasuta pensioni kojukandele ning vastav otsus langetatakse iga inimese kohta eraldi.

Sotsiaalminister eitas täna saadikute küsimustele vastates, nagu oleks ministeerium määranud piirkondadele kindla kvoodi, kui paljudele inimestele riigi kulul pension ka pärast 1. veebruari koju tuuakse.

Pole antud ühtegi kvooti, lähtume inimese avaldusest ja konkreetsest vajadusest ning otsus tuleb teha lähtuvalt sellest, selgitas Maripuu riigikogu kõnepuldis.

Tema sõnul lähtuvad ametnikud vastavat otsust langetades sellest, mis inimesele on parim. Kui pensionär pole langetatud otsusega nõus, siis soovitas ta neil vaide esitada.

«Kui ametnik on teinud vea, siis sellest saab teada vaid juhul, kui inimene ütleb, et siin on tehtud viga,» lisas ta. Minister tõi näiteks, et on olnud juhuseid, kus soovitakse kojukannet, aga pole juurde lisatud põhjendust.

Rääkides 60-kroonisest kojukandetasust ütles minister, et ministeerium ei saa Eesti Postile hinda ette kirjutada. «Nemad ütlevad meile, millise hinnaga nad teenust osutavad,» nentis Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles