Komisjon arutas kriisiplaane

Üllar Priks
, reporter
Copy
Teele langenud puud.
Teele langenud puud. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval kogunes korralisele koosolekule Viljandi kriisikomisjon, kes kinnitas linna hädaolukorra lahendamise plaani ja arutas möödunud nädalavahetuse tormist saadud õppetunde.

Omavalitsustele on hädaolukorra lahendamise plaani loomine seadusega ettenähtud kohustus, kuid linnapea Madis Timpsoni sõnul on Viljandi üks väheseid Lõuna-Eesti omavalitsusi, kellel see olemas on.

"Nii politseinikud kui päästjad on välja toonud, et oleme oma plaanidega teistest kaugemale jõudnud. Kõik meie elutähtsate teenuste osutajad on oma toimepidevuse plaanid esitanud ja linna kriisikomisjon need kinnitanud. Tunnustan Viljandi Veevärgi, Esro ja Eesti Keskkonnateenuste töötajaid ja linnavalitsuse ametnikke, kes nende kavade kallal vaeva on näinud," ütles linnapea.

Kolmapäevasel koosolekul vaadati tagasi ka möödunud nädalavahetusele, kui tugev tuul Lõuna-Eesti omavalitsustes palju pahandust tegi. Olgugi et Viljandis marutuul suurt kahju ei põhjustanud, on linnapea sõnul teiste kogemustest siiski palju õppida.

"Peame ka Viljandis mõtlema, mida teha ulatusliku elektri- või sidekatkestuse korral. Vaatan siin ka riigi otsa, kes peaks hindama, kas meie sideoperaatoritele esitatavad nõuded on piisavad selliste kriisidega toimetulekuks. Samuti peaks olema tagatud, et igas maakonnakeskuses on vähemalt üks tankla, kust ka elektrikatkestuse korral kütust saab. Samas annab mulle kindlustunnet see, et meie kohalikud asutused ja ettevõtted tegelevad aktiivselt eriolukordadeks valmistumisega," rääkis Timpson.

Viljandi kriisikomisjon on korraliselt ja vajaduse korral erakorraliselt kogunev organ, kuhu kuuluvad linnavalitsuse, kohaliku pääste ja politsei, elutähtsate teenuste osutajate, haigla, kaitseliidu ja koguduse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles