Öösiti enam miinuskraadidest ei pääse

Üllar Priks
, reporter
Copy
Käesolev nädal toob lörtsi- ja lumesaju.
Käesolev nädal toob lörtsi- ja lumesaju. Foto: Liis Treimann (Postimees)

Käimasolev nädal näitab, et ilmataat on soojakraanid koomale keeranud ning mõlgutab novembrimõtteid. Sooja on päevasel napilt ning siin-seal võib sadada nii lörtsi kui lund. Öösiti on temperatuurid miinuspoolel ning teedel valitseb libeduseoht.

Ilmateenistuse andmeil jõuab neljapäeva öösel Norra looderannikult Soome madalrõhkkond ja laieneb üle Eesti ning tõstab edelatuule tugevamaks. Põhja-Eestis hakkab lörtsi ja vihma sadama. Päeval liigub madalrõhkkond Peterburi lähistele ja selle servas on meie ilm lörtsi- ja vihmasajune. Tuul pöördub loodesse ja on tugev. Õhutemperatuur on öösel –3 kuni +3, enne keskööd kohati –5 kraadi ümber, päeval on 3 kuni 8 kraadi sooja.

Reedel sirutub üle Eesti kitsas kõrgrõhuvöönd. Saju võimalus on võrdlemisi väike, aga rannikualadel võib veidi lörtsi poetada. Tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni +2, rannikul kuni +5, päeval 2 kuni 7 kraadi.

Laupäeval koondub kõrgrõhuala Venemaa kohale, Läänemerele aga laieneb madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail tugevneb kagutuul. Tõenäoliselt jõuavad ka sajupilved, millest tuleb lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni +3, saarte rannikul kuni +6, päeval 2 kuni 7 kraadi.

Pühapäeval suureneb läänepoolse madalrõhkkonna surve ja kagutuul on tugev. Kohati sajab vihma ja lörtsi. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –4, rannikul kuni +5, päeval 1 kuni 6 kraadi.

Tuleval esmaspäeval jääb Eesti ikka idapoolse kõrg- ja läänepoolse madalrõhkkonna piirimaile. Kohatised sajuhood võivad tulla nii lörtsi kui vihmana. Kagutuul on tõenäoliselt ikka võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösel –3 kuni +2, päeval 1 kuni 5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles