Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kolmapäeval kella 10 ajal tungisid kaks meest Paides Vee perearstikeskusse ja nõudsid räusates enda abistamist. Üks meestest surus relvataolise eseme pereõe ribide vahele ja teine lubas kogu kupatuse õhku lasta.

* Teisipäeva õhtul võtsid politseinikud helkurikontrollil luubi alla kergliiklejad üle Järvamaa. Taaskord selgus, et odavaimaks elupäästjaks nimetatud helkurite rohkest kandmisest rääkida oleks liialdus. Politseinikud jälgisid inimesi nelja tunni vältel. Vaatamata asja­olule, et seadus kohustab jala­käijat halva nähtavuse korral või pimeda ajal teel liikudes helkurit või valgusallikat kasutama, pidid politseinikud ja aktsioonis kaasa löönud abipolitseinikud nelja tunni jooksul kinnitama helkuri 145 inimese külge.

* 26 aastat Paides metsa- ja aiatehnikat müünud OÜ Timeks-Top sulgeb neljapäevast oma Pärnu tänavas asuva kaupluse uksed ning jääb ettevõttena edasi tegutsema raamatupidamis- ja äriteenuste alal. Ettevõtte juhatuse liige Heikki Tulev ütles, et veerand sajandit väikelinna jaekaubanduses vastu pidada on olnud pikk ja huvitav teekond. «Nüüd on aeg, kus jõuan kohe pensioniikka. Tahan rohkem tähelepanu pöörata oma perele ja tegeleda edasi sellega, millega juba enne kaupluse pidamist tegelesime, ehk siis korraldada ettevõtete rahaasju,» põhjendas ta.

* Samal ajal kui Tapal laaditakse maha Briti tanke Challenger ja Ämaris maanduvad lahingkopterid Apache ja Wildcat, sõitis kolmapäeva ennelõunal Tallinna–Tartu maanteel Suurbritannia õhujõududele kuulunud ründelennuk Jaguar.

* Järgmisel pühapäeval tähistame isadepäeva, mille puhul on Tallinnas Estonia kontserdisaalis tavapärane kontsert. Eesti naislaulu seltsi korraldataval kontserdil võib teiste esinejate hulgas laval näha ka Järva-Jaani kultuurimaja tantsurühma Jürid-Marid.

* Sel aastal olid Viljandi pärimusmuusika festivalil esimest korda kasutusel biolagunevad nõud ja koos Väätsa prügilaga oli ette võetud nõude lagundamise eksperiment, mida varem polnud Eestis tehtud.

* Kui veel eelmise sajandi lõpus polnud kooli­psühholoogi amet levinud ja vaimsest tervisest rääkimist peeti pigem tabuks, siis nüüd on enamikus koolides spetsialist, kelle poole laps saab murega pöörduda. Vestlustest koolipsühholoogidega selgub, et paljudel lastel jääb pere toest vajaka või ei ole vanematel nende tarvis lihtsalt aega. Paide Hammerbecki ja Hillar Hanssoo põhikooli psühholoog Triinu Oraste ütles, et kooli­psühholoogina on tal käed-jalad tööd täis. Oraste sõnab, et lapsi jõuab tema juurde nii vanemate, klassijuhataja kui ka sotsiaal­pedagoogi või eripedagoogi kaudu.

* Laupäeval Lätis Cesises maadluse seeriavõistluse «Nublust Nabiks» neljandal osavõistlusel teenisid Järvamaa matimehed mitu poodiumikohta. Aastataguse ajaga võrreldes oli edasi­minek silmanähtav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles