Ratastel nohikud süstivad koolinoortesse tehnoloogiavaimustust  

Üllar Priks
, reporter
Copy
Geeks on Wheels noori innustamas.
Geeks on Wheels noori innustamas. Foto: Erakogu

26. novembril tulevad Viljandisse Tallinna tehnikaülikooli IT-tudengid projektiga «Geeks on Wheels» ehk «Nohikud ratastel», et tutvustada Viljandi gümnaasiumi õpilastele infotehnoloogia mängulist ja kasulikku poolt.  

Tudengid korraldavad õpilastele riistvara-, programmeerimis- ja elektroonikalaboreid ning tutvustavad vingeid tehnikavidinaid, mida saab ise järele proovida – näiteks avastada põnevat virtuaalreaalsusmaailma. Lisaks saavad õpilased oma täpsuse ja osavuse panna proovile Xboxi võistlustel, kus parimaid ootavad auhinnad.   

«Geeks on Wheelsi» peakorraldaja Lars Asi sõnul on nohikute eesmärk motiveerida õpilasi IT-maailma avastama ja tehnikaoskusi kasulikult ära kasutama. Samuti tahavad nad panna noori karjäärivalikut tehes kaaluma IT-erialasid.  

«Eelkõige tahame innustada viienda kuni kaheteistkümnenda klassi õpilasi, kuid oodatud on ka nooremad õpilased, õpetajad ja lapsevanemad, kes infotehnoloogiast rohkem teada tahaksid. Õpetame mängides ja ise läbi proovides näiteks seda, kuidas kirjutada koodi, aga ka seda, kuidas tehnikaga ümber käia,» rääkis Asi. 

Tema sõnul on eelnevate aastate tuurid ka noori IT-d õppima julgustanud.  «Näiteks kuus aastat tagasi Kanepi gümnaasiumis korraldatud töötoas osalenud Alo õpib praegu Tallinna tehnikaülikooli IT-teaduskonnas,» rääkis ta. 

Nohikute projektiga tahetakse õpilastele näidata, et IT on valdkond, kus võivad end mugavalt tunda kõik noored. «Tehnoloogia tähtsus aina kasvab ning inimestel tuleb sellega sammu pidada. Loodame, et õpilased võtavad õpitubadest saadud tehnikavaimustuse koju kaasa ning nakatavad sellega ka oma vanemaid,» ütles Asi.   

Lisaks Viljandi gümnaasiumile lähevad nohikud sügisese tuuri käigus veel Märjamaa ja Väike-Maarja gümnaasiumisse, Püünsi kooli, Tilsi põhikooli ja Saaremaa ühisgümnaasiumisse. 

«Nohikud ratastel» on tudengialgatus, mis sai esimest korda teoks 2013. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles