Mardid võivad kõrvitsakuhja alla mattuda

Margus Haav
, reporter
Copy
Kui halloween’i kommetest on meile enamasti teada kommiküsimine, siis mardisandid on olnud õnnetoojad. Pildile on jäänud Sakala toimetuses käinud pärimusmuusika aida mardisandid, esiplaanil olev valge kasukaga mart kõneles ja laulis väga Ando Kivibergi meenutava häälega.
Kui halloween’i kommetest on meile enamasti teada kommiküsimine, siis mardisandid on olnud õnnetoojad. Pildile on jäänud Sakala toimetuses käinud pärimusmuusika aida mardisandid, esiplaanil olev valge kasukaga mart kõneles ja laulis väga Ando Kivibergi meenutava häälega. Foto: Peeter Kümmel

Eesti pärimuskultuuri eest seisjaid teeb juba aastaid murelikuks see, et kuigi meil on aastasadu tähistatud mardi- ja kadripäeva, kipub üha rohkem selle traditsiooni kõrvale ja ehk isegi asemele pühakutepäeva laupäev halloween.

Viljandi pärimusmuusika festivali peakorraldaja Ando Kiviberg tegi sellest murest ajendatuna esmapäeval üleskutse loobuda novembris Kalevi toodete ostmisest. Nimelt oli magusatootja enamasti Põhja-Ameerikas tähistatava pühakutepäeva eel välja tulnud Halloweeni nime kandvate kommide ja šokolaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles