Mart Helme: kriisi õppetund on, et riik ei saa kõige eest vastutada (35)

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Pühapäeval täieliku elektrikatkestuse üle elanud Võru linna kolmapäeval külastanud siseminister Mart Helme tunnistas, et kõige suuremaks kitsaskohaks mitme kriisitunni vältel oli nii inimesi kui ametkondi alt vedanud side.

«Kõige suurem kitsaskoht on ikkagi sideküsimus,» ütles Helme Lõuna-Eesti Postimehele. «Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ei ole suutnud sõlmida kokkuleppeid telekommunikatsioonifirmadega, et nad tagaks mobiilimastid ja muud sõlmkeskused piisavalt pika vastupidamisvõimega alternatiivsete energiaallikatega. Ainult paar tundi vastu pidavate akudega, nagu me nägime, ei ole võimalik olukorda päästa.»

Kuigi Lõuna-Eestit laastanud tormist on möödas juba kolm ööpäeva, on endisel väga paljud inimesed elektrita, kuid kriisist on Helme sõnul üht-teist õppida.

«Paljudes küsimustes oleme targemad. Kortermajade ühistud peaksid hakkama mõtlema varugeneraatoritele, et nad ei jääks ilma vooluta. Kui riiklikud struktuurid, ma pean silmas päästeametit, politseid ja häirekeskust, tulid väga hästi toime, siis muud struktuurid ei tulnud nii hästi toime,» hindas Helme.

«Meil on tekkinud sellised natuke kõrgendatud ootused, et riik on võimeline ja kohustatud kõikide olukordadega kodaniku ja ka eraettevõtja eest vastutama. Aga see asi paraku nii lihtne ei ole,» lisas minister.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles