Vallavalitsus: opositsioon saab otsuste tegemisel igati kaasa rääkida

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Tiiu Aro
Tiiu Aro Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavolikogu esimees Tiiu Aro kinnitab riigikogu korruptsioonivastasele erikomisjonile, et valla võimuliit tegutseb, lähtudes Saaremaa valla parimatest huvidest ja opositsioonil on kõik võimalused otsuste tegemisel kaasa rääkida.

Erikomisjon pöördus oktoobri alguses omavalitsuste poole, uurimaks, kuidas toimub kohaliku elu küsimuste iseseisev ja lõplik otsustamine ja korraldamine ning kuidas on tagatud igaühe, sh opositsiooni esindajate seaduslike õiguste ja vabaduste tagamine valdades ja linnades.

Volikogu esimees Aro märkis oma selgituses, et opositsioon on esindatud kõikides komisjonides, samuti on paljude osavallakogude eesotsas opositsiooni esindajad. 

Ta lisas, et valla eraõiguslike juriidiliste isikute nõukogude liikmed on enamikus pärast 2017. aasta kohalikke valimisi vahetatud, põhiliselt koalitsiooni esindajate vastu. Olulisemate ja suuremate eraõiguslike juriidiliste isikute (nt Kuressaare Haigla Sihtasutus, AS Kuressaare Soojus, AS Kuressaare Veevärk) nõukogudesse on kaasatud ka opositsiooni esindajad.

Volikogu esimees selgitas, et Saaremaa valla hallatavate asutuste juhtide ja eraõiguslike juriidiliste isikute juhatuse liikmete ametikohtade täitmine on käinud läbi avaliku konkursi. Seni on valikut tegevates komisjonides olnud koalitsiooni häälte ülekaal.

"Küll aga ei saa öelda, et seetõttu on konkursikomisjonid kuidagi erapoolikud ja ei ole kandidaadi valimisel lähtunud Saaremaa valla parimatest huvidest. Paratamatult on demokraatlikus ühiskonnas koalitsioonil tulenevalt oma mandaadist voli teatud määral valitsuse hallatavate asutuste ja eraõiguslike juriidiliste isikute juhtimist suunata, sh omada otsustavat häält konkursikomisjoni otsuse tegemisel, et seeläbi endale antud mandaati teostada ja koalitsioonilepingut ellu viia," põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles