Maanteeamet tunnustab saarlastest eluhoidjaid

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ELUHOIDJA: Erki Kuusk on lastele liiklusest rääkinud 37 aastat. Fotol saavad õpetust Kevin Oks ja Raido Matt.
ELUHOIDJA: Erki Kuusk on lastele liiklusest rääkinud 37 aastat. Fotol saavad õpetust Kevin Oks ja Raido Matt. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Maanteeameti liiklusohutusauhinna saajate seas oli sel aastal kaks saarlast. Lääne regioonis sai  liiklusohutuse koostööpartneri auhinna politseinik Meelis Juhandi. Liiklusohutuse õpetaja auhinna pälvis Erki Kuusk Saaremaa ühisgümnaasiumist.

Liiklusohutuse auhinna eesmärk on väärtustada ning avaldada tänu isikutele ja organisatsioonidele, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on oma asutuses või paikkonnas silma paistnud liiklushariduse korraldamise ja liiklusohutuse edendamisega.

Erki Kuusk on liiklust õpetanud juba 37 aastat. Leisi koolis alustanud mees tunnistab, et liiklus on nende aastatega tõesti ohtlikumaks läinud. Samas on autod läinud ohutumaks.

"Ega neid õnnetusi lastega pole ju palju juhtunud," tõi Kuusk rõõmustava näite, et lapsed on liikluse ohtlikumaks muutumisega koos arenenud ja saavad kenasti hakkama. Tema sõnul on ikkagi lapsevanem see esimene, kes lastele liiklusõpetajaks on. 

"Ma olen väga tihti näinud, kuidas lapsevanem seletab lapsele, hoiab last tagasi, käsib vaadata siia ja sinna," rääkis Kuusk.

Tema kui liiklusõpetaja töö hakkab pihta hiljem ning esimene suurem katsumus on lastele rattaeksami korraldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles