Kristin Kuuba alustas MK-etappi võidukalt

Postimees Sport
Copy
Kristin Kuuba.
Kristin Kuuba. Foto: Oleg Hartšenko/Eesti Sulgpalliliit

Saksamaal Saarbrückenis toimuval sulgpalli maailmakarikaetapil sai Eesti esireket Kristin Kuuba esimeses ringis võidu ja on jõudnud kuueteistkümne parema sekka.

Kuuba kohtus noore sakslanna Ann-Kathrin Spöriga, kes täiskasvanute edetabeli turniiridel veel osalenud vähe ja seetõttu maailma edetabelis kõrget kohta ei oma.

Saksamaa juunioride üks esinumbreid alustas mängu hästi ja võitis esimese geimi. Seejärel suutis Kuuba end koguda ja panna oma favoriidiseisuse maksma võites mängu 17:21, 21:14, 21:15.

«Sellise tasemega võistlustel nõrku vastaseid pole,» kommenteeris meie esireketi treener Mart Siliksaar. «Vastane mängis kõigis kolmes geimis üllatavalt hästi ja Kristin ei leidnud tema vastu häid lahendusi, lisaks tuli sisse ka liiga palju lihtvigu. Teise ja kolmanda geimi lõpuosas suutis Kristin tempot tõsta ning vastasest märksa agressiivsemalt ja taktikaliselt mitmekesisemalt tegutseda ning see tõi ka võidu.»

Teises ringis ehk 16 parema seas läheb Kuuba neljapäeval Saarimaa liidumaa pealinnas vastamisi sel turniiril viienda asetusega Lianne Taniga Belgiast, kes avaringis oli parem Walesi sulgpallurist Jordan Hartist 21:19, 18:21, 21:15. Belgia esireket Tan on maailma edetabelis 49. kohal, 2016. aasta jaanuaris võitis belglanna üksikmängus Tallinna rahvusvahelise turniiri, tänavu on saanud esikoha Brasiilias ja Aserbaidžaanis ning jõudnud Hispaanias poolfinaali. Kuuba ja Tan on omavahel kohtunud ühe korra, mullu augustis Harkovi turniiril jäi peale praegu 28-aastane Tan 21:17, 21:10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles