Linnade ja valdade liidu tegevjuhiks saanud Veikko Luhalaid on kaotamas seniste toetajate usaldust Narva-Jõesuus

Ilja Smirnov
Copy
Veikko Luhalaid tagandatakse suure tõenäosusega Narva-Jõesuu linnavolikogu esimehe kohalt.
Veikko Luhalaid tagandatakse suure tõenäosusega Narva-Jõesuu linnavolikogu esimehe kohalt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Üle poole Narva-Jõesuu linnavolikogu liikmetest esitasid kolmapäeva õhtul umbusaldusavalduse keskerakondlasest volikogu esimehele Veikko Luhalaidile, kes on alates septembrist ametis Eesti linnade ja valdade liidu tegvdirektorina. 

Et umbusaldusavaldusele panid oma allkirja fraktsiooni "Ühine kodu" 9 saadikut, kel on Narva-Jõesuu volikogus napp enamus, peaks Luhalaidi ametist tagandamine järgmisel istungil ka õnnestuma. 

Luhalaidi tagandamiskatse tähistab ühtlasi ka valimisliidu "Ühine kodu" ja Keskerakonna koalitsiooni lõppu Narva-Jõesuus. 

Umbusaldusavalduse ette lugenud volikogu aseesimehe Inge Muškina ("Ühine kodu") sõnul heidetakse Luhalaidile ette seda, et pärast tööleasumist Tallinnasse juhib ta volikogu sealt ega korralda normaalset kodanike vastuvõttu. 

Luhalaid, kes oli palju aastaid Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esimees ja viimastel aastatel tegevjuht ütles enda tagandamiskatse kohta: "Inimesed ei õpi, inimesed ei taha teha koostööd."

Ta leiab, et senine koalitsioonipartner käitub ebaausalt - kui asi oleks ainult tema isikus, siis oleks võinud pakkuda volikogu esimehe kohta mõnele teisele Keskerakonna saadikule, aga seda isegi ei arutatud. "Las siis jätkavad pealegi ilma meieta," tõdes Luhalaid koalitsiooni lagunemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles