Virumaa tööstuspark esitas pankrotiavalduse

Ilja Smirnov
Copy
MTÜ Virumaa Tööstuspark soovis Narvast läände jäävaid põllumaid õitsvaks ärikeskuseks muuta, ent elujõulisi võrseid seal esialgu peaaegu pole.
MTÜ Virumaa Tööstuspark soovis Narvast läände jäävaid põllumaid õitsvaks ärikeskuseks muuta, ent elujõulisi võrseid seal esialgu peaaegu pole. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Viru maakohus võttis menetlusse Narva äriparki arendava, ühes kohaliku omavalitsusega loodud MTÜ Virumaa Tööstuspark pankrotiavalduse. 

Narvast läände ja Tallinna-Narva maanteest põhja poole jääv, 40 hektaril laiuv Narva äripark kuulub MTÜ-le Virumaa Tööstuspark, mille asutajad on ettevõtja Priit Kotkasele kuuluv kinnisvara arendamisega tegelev OÜ Nordland, praeguseks Narva-Jõesuu linnaga ühinenud Vaivara vald ja munitsipaalettevõte KA Vaiko.

Äripargi teed ja tehnovõrgud said valmis 2011. aastal ning läksid maksma 2,8 miljonit eurot. Sellest 2,2 miljonit saadi toetusena ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS). Kulus veel viis aastat, enne kui seal ka reaalselt krunt soetati ning sinna 2017. aasta jaanuaris esimene ettevõte kerkis. Teerajajaks sai Toyota autokeskus, mis tegutseb edukalt tänini, ent on esialgu ka ainus äripargis toimetav ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles