Eestlased alustasid mobiilimaksete pakkumist Pakistanis

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Foto: Kuvatõmmis

Eesti mobiilimakselahenduste pakkuja Fortumo alustas Google Play maksete pakkumist Pakistani mobiilioperaatori Zong 4G klientidele.

China Mobile gruppi kuuluva Zongi 35 miljonit klienti saavad nüüd Google Plays tasuda ostude eest oma mobiiliarve või kõnekaardi saldo kaudu. Mobiilimaksete kuulimiidiks on Pakistanis 16 000 kohalikku raha ehk umbes 90 eurot. Zong on Pakistani suurima 4G ulatusega mobiilioperaator.

Pakistanis on pangakonto omanikke vaid 21 protsenti ja krediitkaardi omanikke vaid 1 protsent elanikkonnast. Samal ajal on nutitelefonide osakaal juba 43 protsenti. Seetõttu on digitaalsed teenused küll paljudele inimestele kättesaadavad, ent vähesed inimesed saavad tasuliste teenuste eest maksta.

Mobiilimaksed lahendavad selle probleemi, võimaldades inimestel tasuda digitaalsete ostude eest oma igakuise mobiilioperaatori arve või kõnekaardi saldo kaudu.

Aasias teatas Fortumo hiljuti koostöö alustamisest Vidio ja iflix’iga, kes on regiooni juhtivad video voogedastusteenuste pakkujad.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakendustepoodidelele ja digiteenuste pakkujatele kasutajabaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja sõnumisaatmise lahendusi.

Fortumo platvormi kasutavad tuhanded juhtivad digiteenuste pakkujad, sealhulgas Amazon, Google ja Spotify. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris, Hanois ning Jakartas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles